Takšno bo vreme do konca junija

Foto: Profimedia
Se bo vročinski val nadaljeval?
Oglej si celoten članek

Poletje se bo po napovedih vremenskega portala Ciklon.si nadaljevalo. "Sicer ne bo peklensko vroče, ampak junij bo povsem poleten mesec," pišejo pri Ciklon.si. "Afričan se je za nekaj časa poslovil nad Srednjo Evropo, kjer se nahaja vremenska fronta, ki se pomika proti vzhodu. Za njo se bo ponovno vzpostavilo območje visokega zračnega pritiska, vendar bomo pod vplivom azorskega anticklona, ki prinaša normalne temperature za ta letni čas."

Konec tedna nekoliko hladnejši

Za četrtek in petek napovedujejo temperature do 32 stopinj Celzija, konec tedna pa naj bi bil spet nekoliko hladnejši s temperaturami pod 30 stopinj. Drugačna bo slika na Primorskem, kjer bodo temperature čez dan do 31 ali 32 stopinj Celzija. "Vprašanje pa je kaj se bo dogajalo v zadnjem tednu junija," se sprašujejo pri Ciklon.si. "Zaenkrat spet grozi višinska kaplja, ki bi lahko potonila nad zahodnim delom Sredozemlja, ali pa jo odnese nekoliko vzhodneje, bliže nam, kar bi pomenilo novo nevarnost za močnejše nevihte z debelo točo. V naslednjem tednu in tudi danes pa bodo nastajali stacionarni nalivi."

xxx

Agencija za okolje za danes napoveduje na Primorskem sončno vreme, drugod bo zmerno do pretežno oblačno. "Občasno se bodo pojavljale krajevne padavine, popoldne tudi posamezne nevihte," pišejo pri Arsu. "Ponekod bo pihal severovzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 27, na Primorskem do 30 stopinj Celzija."

Plohe in nevihte bodo stalnica

Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno z občasnimi krajevnimi padavinami, tudi nevihtami. "Najnižje jutranje temperature bodo od 13 do 18, na Primorskem ob šibki burji do 23, najvišje dnevne od 24 do 30, na Goriškem do 32 stopinj Celzija," pišejo pri Arsu.

V sredo in četrtek bo deloma sončno, popoldne bo nastalo nekaj ploh in neviht.

"Nad srednjo Evropo je nastalo šibko območje visokega zračnega tlaka," razlagajo pri Arsu. "Z vzhodnikom k nam priteka dokaj vlažen in nekoliko hladnejši zrak."

Foto: Arso Modelska napoved za deset dni

Naši kraji bodo na obrobju območja visokega zračnega tlaka s središčem severno od nas. "V višinah bodo prevladovali šibki vetrovi zahodnih smeri, v spodnjih plasteh ozračja pa ob šibkem vzhodniku občasno dotekal nekoliko bolj vlažen zrak," napovedujejo pri Arsu.

V četrtek in petek bo večinoma sončno in vroče, verjetnost neviht bo majhna. "Ob koncu tedna bo znova nekoliko bolj spremenljivo s temperaturami pod 30 stopinj, na začetku novega tedna pa bo znova sončno in vroče," še pišejo pri Arsu.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.