Takšno bo vreme v prvi tretjini junija

Foto: Profimedia
Kaj nas čaka?
Oglej si celoten članek

Vremenoslovci za danes napovedujejo sončno vreme, v popoldanskem času bo nastalo nekaj krajevnih ploh ali neviht. "Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 29 stopinj Cezilja," pišejo pri Agenciji za okolje.

Jutri bo sprva pretežno jasno, popoldne in zvečer pa spremenljivo oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, ki bodo bolj verjetne v vzhodnih in severnih krajih. "Popoldne bo zapihal veter južnih smeri," pišejo pri Arsu. "Najnižje jutranje temperature bodo od 11 do 17, najvišje dnevne od 24 do 28 stopinj Celzija."

V četrtek in petek bo večinoma sončno, več oblačnosti bo občasno v hribovitih krajih na zahodu, kjer lahko pade kakšna kaplja dežja. Pihal bo jugozahodni veter.

"Nad srednjo Evropo in Sredozemljem je območje visokega zračnega tlaka, nad vzhodnim Balkanom pa se zadržuje višinsko jedro hladnega zraka," razlagajo pri Arsu. "Od severovzhoda priteka k nam topel in še razmeroma vlažen zrak."

Foto: Arso Modelska napoved za deset dni

Nad zahodno Evropo bo vztrajala vremenska motnja, naši kraji pa bodo predvidoma v območju visokega zračnega tlaka. "Od jugozahoda bo pritekal k nam topel zrak," pišejo pri Arsu. "Verjetnost popoldanskih ploh in neviht bo razmeroma majhna."

Po napovedih Arsa pričakujemo dokaj sončno in toplo zgodnje poletno vreme, najvišje dnevne temperature bodo večinoma med 25 in 30 stopinj Celzija.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.