Takšno bo vreme za prve praznične dni

Foto: Profimedia
Teden, ki je pred nami, bo precej drugačen od preteklega tedna.
Oglej si celoten članek

Vremenoslovci za danes napovedujejo oblačno in deževno vreme. "Ponekod bo pihal jugovzhodnik, ob morju jugo," pišejo pri Agenciji za okolje. "Najvišje dnevne temperature bodo od 10 do 16, ob morju do 18 stopinj Celzija."

Jutri bo spremenljivo oblačno, več jasnine bo na vzhodu. "Predvsem v zahodni polovici Slovenije bodo še krajevne padavine," napovedujejo pri Arsu. "Popoldne se bo razjasnilo. Pihal bo jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 6 do 11, na Primorskem do 14, najvišje dnevne od 16 do 21, na vzhodu do 23 stopinj Celzija."

Oblačno s plohami

V četrtek bo na zahodu pretežno oblačno, nastale bodo posamezne plohe, drugod bo deloma jasno z občasno povečano oblačnostjo in večinoma suho. "V petek bo na vzhodu še deloma sončno in brez večjih padavin, drugod se bo pooblačilo," pišejo pri Arsu. "Predvsem na zahodu se bodo pojavljale padavine, ki se bodo zvečer okrepile in razširile proti vzhodu. Pihal bo jugozahodnik."

Kakšno bo vreme za prvomajske praznike, še ni povsem jasno, Agencija za okolje je objavila napoved do 1. maja. 

Foto: Arso Modelska napoved za deset dni

"Nad vzhodnim Atlantikom in zahodno Evropo se bo zadrževalo ciklonsko območje, katerega vpliv bo občasno segel tudi do Alp in severnega Sredozemlja," pišejo pri Arsu. "Do sobote bo nad nami prevladovala jugozahodna smer višinskih vetrov, od nedelje naprej pa zahodna do severozahodna."

Vikend, ki je pred nami, bo moker

V petek bodo predvsem na zahodu občasne krajevne padavine, deloma plohe. "V soboto nas bo predvidoma dosegla prva vremenska motnja, ki bo prinesla krajevne plohe, v nedeljo pa še druga, ki bo kot kaže prinesla padavine večjemu delu države," še napovedujejo pri Arsu. "Prehodno se bo nekoliko ohladilo. Od nedelje naprej bo verjetnost za padavine majhna."

Vremenski portal Ciklon.si, ki objavlja srednjeročno vremensko napoved, piše, da tednu, ki je pred nami, vreme zagotovo ne bo tako sončno in stabilno kot je bilo v preteklem tednu. "Sicer ne bo kakega mraza, ker nas čaka t. i. atlantski tip vremena," pišejo pri Ciklon.si. Napovedujejo, da pozebe ni pričakovati, saj bodo tudi jutra precej topla. 

xxx

"Vreme za prvomajske praznike še vedno ni povsem jasno kakšno bo, že v petek bo spet bolj spremenljivo in deloma tudi v soboto, saj nas bo dosegel nov val vlažnega zraka iznad Sredozemlja," napovedujejo pri Ciklon.si. "Nato bo tja do torka, 30. aprila dokaj stabilno z veliko sonca, potem pa nas bo verjetno od severozahoda prešla dolina s hladnejšim zrakom in prinesla nekaj dežja, vendar zaenkrat ne kaže na kaj hujšega oziroma na kakšne obilnejše padavine in večjo ohladitev."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.