Takšno bo vreme za vikend

Ne bo šlo brez padavin. Kje in kdaj bo bolj suho?
Oglej si celoten članek

Vremenoslovci za danes v zahodni polovici Slovenije pretežno oblačno. "V zahodni in deloma osrednji Sloveniji bo občasno deževalo," pišejo pri Agenciji za okolje. "Na vzhodu bo po jutranji megli ostalo zmerno oblačno in suho. Ob morju bo pihal šibak jugo. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 19 stopinj Celzija."

Jutri bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo. "Več oblačnosti bo v zahodnih krajih, kjer bo možna kakšna kaplja dežja," napovedujejo pri Arsu. "Po nižinah bo zjutraj in dopoldne megla ali nizka oblačnost. Najnižje jutranje temperature bodo od 4 do 11, ob morju do 13, najvišje dnevne od 14 do 19 stopinj Celzija."

Slovenija Zakaj ne moremo zaupati Accuwether, da bomo imeli milo zimo

Accuweather Objavili dolgoročno vremensko napoved za zimo

V petek bo delno jasno, precej bo goste koprenaste oblačnosti. "Zjutraj in dopoldne po nižinah v notranjosti Slovenije megla," pravijo pri Arsu. "V soboto se bo v zahodnih in osrednjih krajih pooblačilo, na zahodu bo občasno rahlo deževalo. Na vzhodu bo delno jasno. Zapihal bo jugozahodni veter."

Še bo nadpovprečno toplo

Nad vzhodno in deloma srednjo Evropo ter nad Balkanom je območje visokega zračnega tlaka, nad zahodno Evropo in Atlantikom pa je obsežen ciklon s hladno fronto, ki se iznad obal zahodne Evrope pomika nad celino. Z vetrom južnih smeri k nam doteka vlažen in topel zrak.

Foto: Arso Modelska napoved za deset dni

V soboto in nedeljo bodo po napovedih Arsa naši kraji še pod vplivom obsežnega ciklonskega območja s središčem nad severozahodno Evropo. V začetku prihodnjega tedna se bo nad naše kraje od vzhoda razširilo območje visokega zračnega tlaka.

"V soboto in nedeljo bo več sonca na vzhodu," še pišejo pri Arsu. "Na zahodu države bo oblačno z občasnimi padavinami. Od ponedeljka do četrtka bo verjetnost za padavine majhna. Največ sonca bo v vzhodni polovici države. Še vedno bo nadpovprečno toplo za ta čas."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.