Takšno bo vreme za vikend

Foto: Shutterstock Oblaki bodo zakrili sonce
Bo za sprehod med lučkami lepša sobota ali nedelja?
Oglej si celoten članek

Vremenoslovci za danes napovedujejo zmerno do pretežno oblačno. "Na Primorskem bo pihala šibka burja," pišejo pri Agenciji za okolje. "Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 7, na Primorskem do 12 stopinj Celzija."

Jutri bo pretežno oblačno. "Zjutraj in dopoldne bodo občasne rahle padavine, po nižinah večinoma kot rahel dež," pišejo pri Arsu. "Jutranje temperature bodo od -1 do 2, na Primorskem do 7, najvišje dnevne od 3 do 5, na Primorskem do 11 stopinj Celzija."

V petek bo pihal jugozahodni veter, na vzhodu države bo deloma jasno, drugod pretežno oblačno.

V soboto dež, v nedeljo suho

"V noči na soboto se bo dež od jugozahoda razširil na večji del države," napovedujejo pri Arsu. "V soboto bo oblačno s padavinami, meja sneženja se bo spuščala. Na Primorskem bo zapihala burja."

V soboto nas bo prešla hladna vremenska fronta. Za njo bo od severa proti Alpam pritekal hladen polarni zrak. V sredini prihodnjega tedna bo nad severno Evropo nastalo območje visokega zračnega tlaka, ki se bo razširilo tudi proti osrednji Evropi.

Foto: Arso Modelska napoved za deset dni

"V soboto bodo padavine zajele vso Slovenijo, meja sneženja se bo ob koncu padavin predvidoma spustila pod 1000 metrov nadmorske višine," še pišejo pri Arsu. "Od nedelje do četrtka kaže na hladnejše vreme povečini brez padavin."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.