Toliko je okužb v odprtih šolah

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
"Evo, odprto šolo s prilagojenim programom pri nas so že zaprli," nas je obvestila bralka, ki je dodala, da naj bi bili okuženi učiteljici. Na ministrstvu pravijo, da nobena šola ni zaprta v celoti.
Oglej si celoten članek

Ali je šola res zaprta, nismo uspeli preveriti, saj se na stacionarni telefon ni nihče javil, na elektronsko pošto pa niso odgovorili. A na ministrstvu za izobraževanje zagotavljajo, da še nobena šola s prilagojenim programom ali zavod ni zaprt v celoti.

V karanteni je le nekaj oddelkov, bistveno več okužb kot med otroki pa je med učitelji, a je to razumljivo, saj so učitelje testirali. Gre za podatke v prvem tednu odprtja. 

Na ministrstvu opozarjajo, da zaradi inkubacijske dobe bolezni zelo verjetno ne gre za okužbe, do katerih bi prišlo v šolah ali zavodih in dodali, da stanje in gibanje trendov pozorno spremljajo.

Šole s prilagojenim programom in zavode smo odprli šele v torek, 5. januarja, inkubacijska doba (torej od okužbe do pojava simptomov) pa je povprečno med štiri in šest dni. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:26 12. Januar 2021.

    VLADA GLEDE ŠTEVILK ZA ŠOL0 IN NAPREJ NEPOZNAJO ŠTEVILK GLEDE NEPOZNAJO POPOLNOMA DA JIH IN SRAM

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.