Takšno vreme nas čaka do sredine aprila, potem vonj po poletju?!

Foto: Profimedia
Vremenska napoved do 15. aprila.
Oglej si celoten članek

Vremenoslovci za danes napovedujejo oblačno vreme z občasnimi padavinami, ponekod lahko tudi zagrmi. "Sprva bo pihal vzhodni veter, popoldne pa jugozahodnik," pišejo pri Agenciji za okolje. "Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 14, v alpskih dolinah okoli 5 stopinj Celzija."

Jutri bo sprva pretežno oblačno, čez dan pa se bo postopno delno razjasnilo. "Jutranje temperature bodo od 2 do 7, najvišje dnevne od 14 do 18, na severozahodu okoli 10 stopinj Celzija," pojasnjujejo pri Arsu.

V nedeljo popoldan spet dež

V nedeljo bo sprva delno jasno, čez dan pa bo oblačnost od juga naraščala. "Sredi dneva bo v južnih krajih pričelo deževati, popoldne pa se bo dež razširil nad večji del Slovenije," pravijo pri Arsu. 

V ponedeljek bo pretežno oblačno, pojavljale se bodo krajevne padavine.

Foto: Arso Modelska napoved za deset dni

"Hladna fronta se pomika prek Slovenije," razlagajo pri Arsu. "V višinah doteka k nam nekoliko hladnejši in vlažen zrak."

Nad južno polovico Evrope bo plitvo ciklonsko območje, v višinah pa bo nad Evropo več samostojnih jeder hladnega zraka, katerih lega je nepredvidljiva.

Od ponedeljka do sobote spremenljivo

"Od ponedeljka do sobote bo vreme spremenljivo, vsak dan se bodo pojavljale krajevne plohe," še napovedujejo pri Arsu. "Najvišje dnevne temperature bodo okoli 15 stopinj Celzija."

Pri vremenskem portalu Ciklon.si, kjer objavljajo srednjeročno vremensko napoved pišejo, da nas v prvi polovici meseca čaka "aprilsko" vreme, po 15. pa je videti prve zametke subtropskega anticiklona, ki bi lahko prinesel prvi vonj po poletju. "Pred tem obdobjem pa nas bodo prehajala številna jedra hladnega zraka, prevladovali bodo večinoma južni vetrovi, ki bodo prinašala iz Sredozemlja vlago in padavine," pišejo pri Ciklon.si.

xxx

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.