Takšno vreme nas čaka v prihodnjem, drugem tednu počitnic

Foto: Profimedia
V ponedeljek se bo razjasnilo. V nadaljevanju prihodnjega tedna bo sončno. Jutra bodo hladna, čez dan pa bo postopno topleje, napovedujejo na Arsu
Oglej si celoten članek

Danes bo delno jasno, predvsem na vzhodu bo še pihal veter severnih smeri. Jutri bo sončno, zapihal bo jugozahodnik, sporočajo iz Agencije za okolje RS (Arso).

Kljub temu pa zima še ni rekla zadnje besede. V naslednjih dneh se nam obeta sneženje.

V soboto ponoči sneg do nižin

V petek bo sprva še nekaj sonca, vendar se bo kaj hitro pooblačilo, pojavljale se bodo krajevne padavine, ki se bodo zvečer okrepile in razširile nad vso državo. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem se bo zvečer krepila burja. V noči na soboto se bo meja sneženja približala nižinam.

V soboto bo pretežno oblačno, predvsem na jugovzhodu bodo še manjše padavine. Pihal bo okrepljen severovzhodnik, na Primorskem burja.

V noči na soboto bo tudi po nekaterih nižinah dež lahko prešel v sneg. V soboto kaže na precej oblačno vreme, v nedeljo pa se bo oblačnost verjetno tudi trgala. Občasno bodo možne manjše padavine. Pihal bo okrepljen severovzhodni veter, na Primorskem burja. Hladneje bo, dnevne temperature bodo večinoma med 5 in 10 °C.

Obeti od pet do deset dni

V ponedeljek se bo razjasnilo. V nadaljevanju prihodnjega tedna bo sončno. Jutra bodo hladna, čez dan pa bo postopno topleje, napovedujejo na Arsu. "Nad osrednjim Sredozemljem bo ob koncu tedna vztrajalo ciklonsko območje, središče visokega zračnega tlaka bo nad Baltikom. V začetku prihodnjega tedna se bo ciklon pomaknil nad vzhodno Sredozemlje, naši kraji bodo prešli pod izrazitejši vpliv visokega zračnega tlaka, ki bo nad večjim delom Evrope. Središče visokega zračnega tlaka bo blizu naših krajev vztrajalo vse do konca obdobja."

Novo Srednjeročna napoved: "Marec zna biti precej divji"

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:17 23. Februar 2022.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. Prvi mesec sem od Googla doma …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.