Tanjo Fajon razočarala dobra kolegica

Foto: Epa
Foto: Epa
V času, ko je bila tudi sama evropska poslanka, sta veliko sodelovali.
Oglej si celoten članek

Slovensko zunanjo ministrico in predsednico SD Tanjo Fajon je vest o domnevni vpletenosti nekdanje kolegice v Evropskem parlamentu Eve Kaili zelo šokirala. Poudarila je, da je treba v instituciji, kot je Evropski parlament, ohranjati ničelno stopnjo tolerance do korupcije.

"Priznam, da sem bila zelo šokirana," je ob robu zasedanja zunanjih ministrov EU povedala Fajon. Dodala je, da sta v času, ko je bila tudi sama evropska poslanka, veliko sodelovali. Kailijevo pa pozna kot marljivo in dobro kolegico, je dejala v izjavi za STA.

Foto: Profimedia Eva Kaili Ničelna stopnja tolerance do korupcije

Njena domnevna vpletenost v primer korupcije je znova vrgla zelo slabo luč na celotno institucijo, kar bo pomenilo veliko težkih razprav in zaostrovanje meril ničelne tolerance do korupcije.

"Jaz sem ves čas vztrajala, da je treba v institucijah, kot je Evropski parlament, ohranjati ničelno stopnjo tolerance do korupcije. Vsako takšno ravnanje je popolnoma nesprejemljivo in mora biti kaznovano," je poudarila Fajon. Ob tem je opozorila, da policijska preiskava, ki bo pokazala, kaj se je v resnici dogajalo, še poteka.

Ravnanje enega posameznika sicer po njenem mnenju ne more preprosto vreči črne sence na celotno politično skupino, saj bi to bilo nepošteno.

Evropski parlament pretresa ena največjih podkupovalnih afer, v središču katere se je znašla tudi ena od podpredsednic te institucije Eva Kaili. Belgijska policija je v okviru preiskave obtožb o domnevnem podkupovanju, pranju denarja in poskusih vplivanja na politične odločitve v EU s strani Katarja, ki trenutno gosti svetovno prvenstvo v nogometu, od minulega konca tedna pridržala šest ljudi, od tega so dva že izpustili. Zasegli so tudi 600.000 evrov gotovine.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 10:15 13. December 2022.

    Zakaj pa mediji ne omenite Zorana Thalerja, edinega slovenskega evroposlanca, ki so ga ujeli z roko v marmeladi? Janšo omenjate …

  • 10:02 13. December 2022.

    Ja Tanja, ti si šokirana zaradi prijateljice. Jaz sem šokiran vsak dan, ko v parlamentu dvigajo roke in odobravajo milijarde …

  • 07:36 13. December 2022.

    Naj raje malo potipajo Ursulo, me zanima koliko je kasirala od NATO kriminalcev, da jih zagovarja s tako vnemo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.