Tasič ne bo več prvi strojevodja

Foto: Žurnal24 Matic Tasič, nekdanji direktor Slovenski železnic
Matic Tasič naj bi jutri ponudil odstop z mesta generalnega direktorja Slovenskih železnic. Že vse od zavzetja položaja je bilo sporno, da je bil hkrati direktor SŽ in župan občine Prevalje.
Oglej si celoten članek

Pred jutrišnjim zasedanjem nadzornega sveta Slovenskih železnic (SŽ) se je generalni direktor Matic Tasič danes sestal s predsednikom nadzornega sveta družbe Andrejem Godcem. Po poročanju Radia Slovenija, ki se sklicuje na neuradne informacije, naj bi Tasič v torek ponudil odstop z mesta generalnega direktorja železnic.

Nadzorni svet SŽ bo v torek popoldne razpravljal o dvojni Tasičevi vlogi. Ta namreč poleg vodenja železnic opravlja še funkcijo župana Prevalj, tako nadzorni svet kot minister za promet Patrick Vlačič pa zahtevata, da se Tasič povsem posveti vodenju železnic in odstopi z županskega mesta. Prvi nadzornik Andrej Godec je dejal, da je na torkovi seji možna tudi Tasičeva razrešitev. Nadzorniki se bodo seznanili z argumenti in dejstvi ter se nato odločili, je povedal Godec.

Bo odstopil ali ga bodo razrešili?
Da bodo nadzorniki razrešili Tasiča, pa je poročala Pop TV. Po poročanju televizije naj bi že v torek stekli postopki za imenovanje novega generalnega direktorja SŽ prek razpisa. Po novem naj bi vršilec dolžnosti generalnega direktorja železnic postal zdajšnji član nadzornega sveta Aleš Tavčar.

Nepreklicni odstop z mesta prevaljskega župana od Tasiča, ki je bil na čelo železnic imenovan marca, zahteva nadzorni svet družbe. Tasičevo prvo odstopno izjavo je občinski svet sredi maja zavrnil, nato pa je prvi mož železnic po pritiskih s strani nadzornega sveta, ministrstva za promet in vlade junija občinskemu svetu poslal drugo odstopno izjavo. Občinski svet o Tasičevi nepreklicni odstopni izjavi z mesta župana na seji v začetku meseca ni razpravljal, saj točka ni bila uvrščena na dnevni red.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.