Tega na Kredarici še niso zabeležili

Foto: Arso
Foto: Arso
Pogled na Kredarico se je v 18 dneh občutno spremenil.
Oglej si celoten članek

Kaj se lahko zgodi v 18 dneh, dokazuje posnetek, ki ga je objavila Agencija RS za okolje. Na Kredarici so namreč 31. maja izmerili najvišjo snežno odejo v sezoni, saj je bilo tam kar 320 centimetrov snega. "Kar je hkrati tudi najpoznejši višek v višini snežne odeje v zadnjih 50 letih," pravijo na agenciji. 

Netipičnemu maju je sledilo toplo vreme v juniju. "Na Kredarici je v samo 18 dneh pobralo skoraj vso snežno odejo, kar je najhitrejše taljenje, ki smo ga zabeležili v visokogorju. Ostale so samo snežne krpe," so zapisali in priložili posnetek, ki pokaže dogajanje na Kredarici. 

Ob tem pa opozarjajo, da je v visokogorju v senčnih predelih še vedno precej snega, ki se bo obdržal še nekaj tednov, zato je ob obisku gora potrebna previdnost. 

xxx
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.