Teh flomastrov ne uporabljajte!

Foto: Zdravstveni Inšpektorat RS
Foto: Zdravstveni Inšpektorat RS
Zdravstveni inšpektorat je bil obveščen o odpoklicu dveh izdelkov znamke Giotto, namenjenih otrokom.
Oglej si celoten članek

Prek sistema RAPEX je bil Zdravstveni inšpektorat RS obveščen o neustreznosti prstnih barv GIOTTO Be-Bè in flomastrov GIOTTO.

Prstne barve GIOTTO Be-Bè so namenjene otrokom, mlajšim od treh let. Testiranja so pokazala, da se ob uporabi sile določene s standardom, iz gobic v obliki živali ločijo majhni delci, ki lahko povzročijo zadušitev. Izdelek ni skladen z Uredbo o varnosti igrač (Uradni list RS, št. 34/2011s spr.). Potrošniki, ki so omenjeni izdelek kupili, naj ga ne uporabljajo in vrnejo prodajalcu. 

Ime izdelka: Prstne barve
Blagovna znamka: GIOTTO Be-Bè
Št. serije: 460700
Proizvajalec: FILA S P A, ia XXV Aprile, 5 – 20016 IT, PERO (MI, Italy)
Distributer: Acron d.o.o., Pameče 167, 2380 Slovenj Gradec

Foto: Zdravstveni Inšpektorat RS odpoklic

Flomastri GIOTTO Turbo Scent vsebujejo alergene geraniol, linolol in benzilalkohol, kar predstavlja tveganje za alergijsko reakcijo. Izdelek ni skladen z Uredbo o varnosti igrač (Uradni list RS, št. 34/2011s spr.). Potrošniki, ki so omenjeni izdelek kupili, naj ga ne uporabljajo in vrnejo prodajalcu. 

Ime izdelka: flomastri TURBO SCENT
Blagovna znamka: GIOTTO
Št. artikla: 4241 00
Proizvajalec: FILA SpA, Sede administrativa e Commerciale Via XXV aprile, 6, 20016 PERO (MI, Italy)
Distributer: Acron d.o.o., Pameče 167, 2380 Slovenj Gradec

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.