Teh papirnatih posodic ne uporabljajte!

Foto: ZPS
Foto: ZPS
Kupiti jih je bilo mogoče tudi v Sloveniji.
Oglej si celoten članek

V sistemu hitrega obveščanja o nevarnih živilih in krmi na skupnem evropskem trgu RASFF so objavljene posodice za peko kolačkov, ki so bile na voljo tudi v Sloveniji. Pri preskušanju izdelka je bila ugotovljena prisotnost estrov maščobnih kislin (3-MCPD), ki so lahko škodljivi za zdravje.

Naporodaj od februarja letos

Izdelek je bil v TEDi poslovalnicah naprodaj od 10. februarja letos. Prodajalec izdelka v Sloveniji, podjetje TEDi Betriebs d.o.o. je objavil prostovoljni umik izdelka in obvestil kupce z letakom na prodajnih mestih.

Podatki o izdelku
Izdelek: Papirnate posodice za peko kolačkov s cvetličnim vzorcem, 60 kosov
Številka artikla: 71640001051000000100
Prodajalec v Sloveniji: TEDi Betriebs d.o.o., Ptujska cesta 190, 2000 Maribor

ZPS: Ne uporabljajte!

Na Zvezi potrošnikov Slovenije svetujejo, da papirnatih posodic, če jih imate doma, ne uporabljate. Lahko jih vrnete v trgovino, kjer ste jih kupili, upravičeni ste do povrnitve kupnine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.