Tehnična okvara je izključena

Foto: Žurnal24 Komisija je izključila možnost tehnične okvare na letalu pilatus.
Komisija za preiskavo letalskih nesreč na ministrstvu za obrambo je izključila možnost tehnične okvare na letalu pilatus, iz katerega je 10. marca izskočil drugi pilot.
Oglej si celoten članek

Omenjeno letalo je bilo ustrezno vzdrževano in pred poletom pravilno tehnično pregledano, je povedal tiskovni predstavnik Slovenske vojske (SV) Simon Korez. Po njegovih besedah je načelnik generalštaba SV, generalpodpolkovnik Albin Gutman, zahteval izredni inšpekcijski nadzor, ki ga v letalski šoli zdaj opravlja inšpektorat ministrstva za obrambo. Inšpektorat ugotavlja pravilnost postopkov šolanja pilotov. "Do konca inšpekcijskega nadzora in priprave poročila pa pilatusi PC-9 ne bodo leteli," je še povedal Korez.

"Iz tega poročila bo razvidno tudi, kakšni so bili razlogi pri usposabljanju pilotov. Da bi lahko tudi ta razlog izključili in potem brez kakršnihkoli prihodnjih namigovanj, da je bilo karkoli narobe, tudi poleteli," je pojasnil Korez. To poročilo pričakujejo v SV še ta teden. Komisija za preiskavo ima eno leto časa, da pripravi končno poročilo. Ko bodo znane vse objektivne in subjektivne okoliščine dogodka, bo mogoče govoriti tudi o krivdi in morebitnih sankcijah, je še pojasnil Korez.

Kot je znano, je 10. marca med letom proti letalski bazi Cerklje nekaj po 11. uri s padalom izskočil drugi pilot letala pilatus PC-9 Slovenske vojske. Pilot pri pristanku ni utrpel poškodb. Zaradi nesreče je bilo letenje s pilatusi PC-9 do nadaljnjega ustavljeno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.