Tehnični pregled Celovških dvorov

Foto: Žurnal24 V najslabšem primeru bi se stanovalci iz republiških in mestnih stanovanj morali
V ljubljanski soseski Celovški dvori poteka ponovni tehnični pregled. Če so vse nepravilnosti odpravljene, bo ljubljanska upravna enota izdala uporabno dovoljenje.
Oglej si celoten članek

Predstavniki podizvajalcev del pri projektu, Mestne občine Ljubljana (MOL), ki je s svojim stanovanjskim skladom in republiškim stanovanjskim skladom v soseski kupila 419 od skupno 833 stanovanj, in Nove Ljubljanske banke (NLB), ki je zagotovila večji del posojil, so se v zadnjih treh tednih uspeli dogovoriti glede dokončanja projekta.

"Za MOL je nujno, da se čim prej pridobi uporabno dovoljenje, da bi lahko družine začela vseljevati do začetka šolskega leta. Zato smo pohiteli in v ponedeljek zvečer zaključili z deli, ki so pogoj za tehnični pregled," je danes povedal predsednik Združenja izvajalcev zaključnih del v gradbeništvu v okviru Gospodarske zbornice Slovenije Mirko Požar.

Vseh del sicer še niso opravili, na primer namestitve žaluzij in določeno strojno inštalacijo, tako da bodo ta dela izvedli predvidoma do konca septembra.

Po Požarjevi oceni bi lahko stanovalci začeli stanovanja prevzemati že konec avgusta.

Napredek v dogovarjanju so dosegli po sestanku pri premierju Borutu Pahorju 13. julija, pravi Požar. "Banka je vložila zelo veliko energije in se potrudila, da se je projekt premaknil naprej," pravi. Podizvajalci so terjatve dobili delno poplačane, pri čemer so dali popuste, in se odločili predati dokumentacijo.

"Objekt je dokončan in uporabno dovoljenje nestrpno pričakujemo, saj na vselitev stanovanja čaka veliko upravičencev, ki so bili izbrani na javnih razpisih," je povedala direktorica Javnega stanovanjskega sklada MOL Jožka Hegler.

"Uporabno dovoljenje bo izdano, ko bodo zato izpolnjeni pogoji. Komisija danes objekt pregleduje in upamo, da ne bo takšnih nepravilnosti, ki bi zadržale izdajo uporabnega dovoljenja," dodaja Heglerjeva.

Občina in občinski sklad sta od omenjenih 419 stanovanj pridobila 344 stanovanj, 75 pa jih ima v lasti republiški stanovanjski sklad. Vendar bodo tudi ta stanovanja dodeljena upravičencem, ki so uspeli na razpisih občinskega sklada, je še povedala Heglerjeva.

Podizvajalci, občina in NLB so napredek v dogovarjanju dosegli po sestanku pri premierju Borutu Pahorju 13. julija, pravi Požar. "Banka je vložila zelo veliko energije in se potrudila, da se je projekt premaknil naprej," je dejal. Podizvajalci so terjatve dobili delno poplačane, pri čemer so dali popuste, in se odločili predati dokumentacijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.