Telekom izgubil 2,3 milijonsko tožbo zoper Bojana Dremelja in Dušana Mitiča

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Telekom izgubil 2,3 milijonsko tožbo zoper Bojana Dremelja in Dušana Mitiča. Družba se ne bo pritožila, toženim strankam pa bodo morali povrniti tudi stroške postopka.
Oglej si celoten članek

Uprava Telekoma je danes sporočila, da se družba ne bo pritožila zoper sodbo Okrožnega sodišča v Ljubljani, ki je zavrnilo tožbeni zahtevek zoper nekdanjega predsednika uprave Bojana Dremelja in člana uprave Dušana Mitiča v višini 2.334.500 evrov.  Telekom Slovenije bo zdaj toženima strankama moral povrnil stroške postopka, ki so bili dosojeni.

Telekom Slovenije je Dremlja in Mitiča v tej zadevi tožil zaradi domnevne kršitve skrbnosti pri prevzemu makedonske družbe On.net (zdaj One). Družbo je Telekom lani prodal. Zoper Dremljevo upravo pa je v teku še več sodnih postopkov.

Uprava družbe, v kateri je država 72,75-odstotna lastnica, je po oceni Komisije za preprečevanje korupcije družbo oškodovala za okoli 13 milijonov evrov. Škoda v podjetju naj bi se po odkritjih protikorupcljske komisije dogajala med letoma 2007 in 2009. Telekom je Dremelj vodil v letih 2006 in 2010.

Komisija je postopek preiskave suma korupcije začela na podlagi pobude agencije za upravljanje kapitalskih naložb, ki je temeljila na ugotovitvah posebne revizije poslov Telekoma. Družba je že pred tem, v zvezi s posli, ki jih je protikorupcijska komisija označila za koruptivne, vložila tožbo proti Dremljevi upravi, in sicer v okvirnih zneskih 48 milijonov evrov v zadevi Ipko, kjer naj bi bili posli dogovorjeni v naprej, in sedem milijonov evrov pri predragem nakupu Najdi.si.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • Koruptivci. Po keri logiki je sodišče sklenilo da nista kriva???? Polom. <br />Po en stran ima Janša prav..bi bilo treba …

  • 09:20 29. Julij 2016.

    Telekom spet pušča dnar na sodiščih. Nič čudnega za nekdanjega monopolista in vrečo brez dna.

  • 23:34 28. Julij 2016.

    Vemo kolk je ura

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.