Telekom je vložil revizijo na izbiro Simobila v javni upravi

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Na Ministrstvo za javno upravo (MJU) je bila vložena revizija za storitve mobilne telefonije in nakup mobilnih aparatov.
Oglej si celoten članek

MJU ima zdaj na voljo osem delovnih dni, da odloči o zahtevi. Če jo (delno) zavrne, jo mora poslati Državni revizijski komisiji, ki nato odloča o njej. 

"V Telekomu Slovenije smo v zakonitem roku vložili zahtevo za revizijo razpisa. V navedenem postopku revizija ne omogoča razveljavitve razpisa (ne delno ne v celoti), temveč se lahko revizija vloži zgolj na izbiro ponudnika," so pojasnili. 

"To pomeni, da se bo dokončen prehod več kot 12.000 uporabnikov javne uprave k drugemu največjemu operaterju v Sloveniji najverjetneje prestavil v leto 2016. Občutno dražje storitve mobilne telefonije bo do končne odločitve še naprej zagotavljal državni ponudnik," so sporočili iz Simobila.

To je največje naročilo v državi

"Odločitev ponudnika v večinski državni lasti nas ni presenetila, saj gre za največje naročilo za mobilno telefonijo v državi, izguba takšnega posla vsekakor pomembno vpliva na poslovne rezultate. Nas pa preseneča oster odziv, ki ga je moč prebrati v medijih. Trditev, da je v tem javnem naročilu kdorkoli neupravičeno diskriminiran, so povsem neutemeljene, saj je na podlagi skoraj identične formule v prav vseh preteklih javnih naročilih ta posel vsakokrat pridobil ravno Telekom Slovenije. Razpisna dokumentacija je bila letos prvič takšna, da je po več letih le omogočila enakovredno obravnavo vseh ponudnikov in s tem konkurenčno okolje ter pošteno bitko. Tako so se prvič v zgodovini prijavili kar štirje različni ponudniki in na koncu je zmagal najboljša ponudba.," je povedal Rok Gorjup, ki je v Simobilu direktor prodaje. 

Telekom: pri javnih naročilih smo diskriminirani

"Dosedanji javni razpisi so med kriterije za izbor ponudnika vključevali tudi kakovost storitev in omrežja, v navedenem primeru pa gre za edini tovrsten javni razpis, pri katerem je bil edini kriterij cena," so prepričani v Telekomu. Telekom je namreč zaradi tržne moči reguliran, zaradi tega pa "lahko konkurenčni ponudniki izračunajo našo najnižjo regulirano ceno, pod katero ponudbe ne smemo oddati. Na ta način je Telekom Slovenije pri javnih naročilih diskriminiran oziroma so konkurenti neupravičeno preferirani," so včeraj za naš portal pojasnili pri Telekomu. 

Preberite še: 

janez.zalaznik@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:01 29. Oktober 2015.

    Ocitno ima Telekom dovolj denarja da ga z lopato mece v Planet tv ki mu dela 10milijonsko bulo vsako leto

  • 13:31 29. Oktober 2015.

    Moraš pa imet res tumpaste uradnike, da država zmanjšuje vrednost podjetju, ki ga prodaja.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.