Telekom zlorabil položaj

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Po 15 letih, ko je ena od oškodovank že pod rušo, še na ustavno sodišče.
Oglej si celoten članek

Vrhovno sodišče je zavrnilo zahtevo Telekoma za revizijo odločbe urada za varstvo konkurence (UVK) iz leta 1997, kjer je ta ugotovil, da je Telekom zlorabil položaj z diskriminacijo preostalih ponudnikov interneta. Uporabo posebne, cenejše številke za dostop do interneta je namreč omogočil samo hčerinskemu Siolu, ne pa tudi komercialnima ponudnikoma interneta K2.net, ki je končal v stečaju, in Quantum.

“Čas je za pogovor”

“Nobenega posebnega komentarja nimam, upam le, da bo zdaj priložnost za resen pogovor s predstavniki Telekoma,” nam je povedal Alojz Zadravec iz Quantuma. Na vprašanje, kolikšno odškodnino bodo zahtevali od našega največjega operaterja, ni želel odgovoriti, dejal je le, da morajo škodo najprej natančno izračunati. Če se na Telekomu o odškodnini ne bodo želeli pogovarjati, Zadravec napoveduje odškodninske tožbe.

Gredo na ustavno sodišče?

Na Telekomu odločitve vrhovnega sodišča niso želeli komentirati, poznavalci pa napovedujejo možnost, da bi se Telekom pritožil na ustavno sodišče. Po njihovem mnenju bi se lahko tudi odškodninska tožba zoper operaterja zaradi pravnih nedorečenosti izjalovila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 11:07 22. Junij 2012.

    Kot sem že večkrat zapisal za telekom (siol,mobitel, telefonija)<br /><br />Vedno izkoriščajo prevladujoč položaj, poberejo smetano.<br />Potem se pa pustijo …

  • 10:05 22. Junij 2012.

    S telekomom sem imel tudi sam slabe izkušnje in mislim da ko morajo kaj vračat ali odškodnino komu plačat se …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.