Telekom zlorabljal položaj

Foto: Reuters
Foto: Reuters
AVK: Telekom Slovenije zlorabljal prevladujoč položaj pri širokopasovnem dostopu ADSL.
Oglej si celoten članek

Javna agencija RS za varstvo konkurence (AVK) je v ponovljenem postopku ugotovila, da je Telekom Slovenije zlorabljal prevladujoči položaj pri širokopasovnem dostopu ADSL. Največji slovenski telekomunikacijski operater bo odločbo AVK, ki jo je prejel 30. oktobra, preučil in se na podlagi tega odločil glede nadaljnjih ukrepov.

Upravno sodišče je 18. novembra 2009 ugodilo tožbi Telekoma Slovenije in odločilo, da se odločba zdajšnje AVK z dne 31. marca 2008 v delu, v katerem je bila ugotovljena kršitev, odpravi in da se zadeva v odpravljenem delu vrne v ponovni postopek, so na spletnih strani Ljubljanske borze pojasnili v Telekomu Slovenije.

Tri leta zlorabe položaja

AVK je postopek ponovila in ugotovila, da je Telekom Slovenije od 1. decembra 2002 do 5. septembra 2005 zlorabljal prevladujoči položaj na medoperaterskem trgu širokopasovnega dostopa z bitnim tokom prek bakrenega omrežja v Sloveniji.

To je po mnenju AVK storil tako, da je operaterjem oz. internetnim ponudnikom pogojeval priključitev ADSL s predhodnim zakupom ISDN priključka s strani končnih uporabnikov. S tem je Telekom Slovenije kršil zakon o preprečevanju omejevanja konkurence.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 19:12 4. November 2013.

    Zato, ker jim prihodki precej padajo.

  • 19:12 4. November 2013.

    Preden bomo prodali ta Telekom, bo ta firma vredna natančno 0,0 evra.

  • 17:31 4. November 2013.

    Pa ne samo pri širokopasovnem dostopu ADSL, zlorabljali so svoj položaj tudi marsikje drugje. Kaj pa mobitelov paket Itak Džabest? …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.