Tem skupinam upokojencem danes višje pokojnine

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Prejemnikom najnižje in zagotovljene pokojnine bodo danes nakazani višji zneski pokojnin.
Oglej si celoten članek

Za prejemnike najnižje in zagotovljene pokojnine ter tiste invalidske upokojence, ki so po zadnji pokojninski noveli upravičeni do zagotovljenega zneska invalidske pokojnine, bo majska pokojnina, ki bo nakazana danes, višja.

Višja nakazila bo prejelo približno 103.600 upokojencev, od tega dobrih 84.300 prejemnikov zagotovljene pokojnine, dobrih 11.100 upravičencev do zagotovljenega zneska invalidske pokojnine in več kot 8100 prejemnikov najnižje pokojnine. Pokojninski zavod bo za višje zneske na letni ravni namenil 43 milijonov evrov.

Zagotovljena pokojnina, ki predstavlja minimalni znesek za tiste z izpolnjenimi pogoji za starostno upokojitev, bo višja za malenkost manj kot 40 evrov in bo znašala 620 evrov, najnižja pokojnina bo malenkost pod 280 evrov, kar je za 20 do 50 evrov več, kot so znašale najnižje starostne, predčasne in invalidske pokojnine za upokojene v različnih obdobjih, višji znesek invalidske pokojnine pa bo nekaj pod 400 evrov.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 14:52 1. Junij 2021.

    Napaka. Dvigniti VSEM ali nikomur! Naslednje leto pa izjava “V preteklem letu so se pokojnine dvignile za ... odstotkov”. Uravnilovka.

  • 09:35 31. Maj 2021.

    Dvig miminalnih in problematičnih pokojnin je korekten, potrebno pa je popravit še vse ostale pokojnine, drugače se dela uravnilovka. Med …

  • 08:49 31. Maj 2021.

    A tukaj se ni sds trolo, ki sanjajo da je minimalno placo dvignil gargamel. Zakon je prdlagala levica, sds je …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.