Terme prodajajo Rusom

Foto: Žurnal24 Nekdaj srečni časi: Bošković, nekdanji minister Vizjak, Valant in Alenka Iskra n
NFD razprodaja premoženje. Nameni potencialnih lastnikov in usoda zaposlenih še niso znani.
Oglej si celoten članek

Terme Maribor naj bi, kot smo neuradno izvedeli, kmalu dobile novega, ruskega lastnika. Večinski lastnik NFD Holding s Stanetom Valantom v glavni vlogi naj bi jih prodal za vsega 25 milijonov evrov.

Nadzor nad Iskro
Nova prokuristka. Novost v Termah Maribor, ki zaposlujejo okoli 300 ljudi, je tudi nova prokuristka, ki je svojo službo nastopila pred dnevi, čeprav je bila imenovana že julija. Mlada Tjaša Korenčan je sicer še vedno zaposlena na NFD Holdingu kot poslovna sekretarka Zorana Boškovića. Tako nadzira Alenko Iskra, ki je v Termah zaposlena od leta 1986, zadnjih 12 let pa družbo uspešno vodi.

Valant molči
Kljub več telefonskim klicem in posredovanemu SMS-sporočilu Valantovega odgovora v zvezi s tem nismo prejeli. Namero o prodaji pa potrjujejo v Termah Maribor in dodajajo, da jo je njihov večinski lastnik napovedal že sredi lanskega leta. “Postopek pogajanj in prodaje s potencialnim kupcem oziroma njegovim posrednikom je v teku, sicer pa uprava družbe Terme Maribor dejavno ne sodeluje v postopku prodaje,” pravi Alenka Iskra, predsednica uprave Term Maribor, in dodaja, da NFD Holding postopek in pogajanje glede prodaje vodi z enim potencialnim kupcem.

Prodaja za poplačilo
Neuradno smo izvedeli, da se Zoran Bošković, prvi nadzornik Term in član uprave NFD Holdinga, z nameravano prodajo Rusom menda ne strinja. Dobro obveščeni viri namreč navajajo, da naj bi Rusi to družbo, ki je temelj mariborskega turizma, poceni kupili in jo pozneje po delih razprodali. Sicer pa naj bi Valant in njegov NFD Holding, ki je po uradno dostopnih podatkih lani ustvaril več kot 30 milijonov evrov izgube, Terme Maribor prodala zato, da zakrpata svojo finančno luknjo.

Korespondenčna seja
Ob vprašanju, ali so s prodajo ogrožena delovna mesta, so nas v Termah Maribor napotili k potencialnemu lastniku družbe. Kdo ta kupec je, nam v NFD niso razkrili. Tudi nova prokuristka Term Maribor Tjaša Korenčan, ki zastopa interes večinskega lastnika, je bila ob našem telefonskem klicu z informacijami zelo skopa. “Zoran Bošković kot predsednik nadzornega sveta družbe Terme Maribor in jaz kot prokuristka zaradi navzkrižja interesov pri prodaji ne sodelujeva, zato z informacijami, ki jih iščete, ne razpolagava,” nam je Korenčanova pozneje sporočila prek elektronske pošte.

Iz zanesljivih virov smo še izvedeli, da bi naj bil podpis pogodbe o prodaji le še vprašanje dni. Že danes pa naj bi na to temo potekala korespondenčna seja nadzornikov Term Maribor. Poznavalci cen nepremičnin opozarjajo, da je cena 25 milijonov evrov za družbo, ki ima v lasti pet dobro stoječih hotelov, Medicinsko-termalni center Fontana, gostilno Pri treh ribnikih, gostilno Štajerc, štiri prodajalne na mejnih prehodih in še nekaj manjših lokalov, prenizka.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.