Teš dobila 440 mio evrov posojila

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
V Termoelektrarni Šoštanj po številnih zapletih le dobili posojilo za nadaljevanje gradnje bloka 6
Oglej si celoten članek

V Termoelektrarni Šoštanj (Teš) so danes prejeli 440 milijonov evrov dolgoročnega posojila, ki ga je Evropska investicijska banka (EIB) odobrila za financiranje gradnje nadomestnega bloka Teš 6. S tem je dokončno zaokrožena finančna konstrukcija projekta.

Poplačali bodo Alstom

S posojilom se zagotavljajo pogoji za uspešno nadaljevanje in dokončanje projekta Teš 6. Kot pravijo v Tešu, bodo z njim poplačali odložene obveznosti glavnemu dobavitelju tehnološke opreme Alstomu ter vrnili pretežni del premostitvenih posojil, ki jim jih je v zadnjem obdobju zagotovila skupina Holding Slovenske elektrarne.

Zapadlih obveznosti do Alstoma je za 167,4 milijona evrov - do konca februarja je zapadlo za 166,9 milijona evrov obveznosti, 2. marca pa še za pol milijona evrov. EIB je črpanje 440-milijonskega posojila za gradnjo nadomestnega bloka 6 po vrsti zapletov sprostila minuli petek.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 08:50 15. Marec 2013.

    zdaj pa gremo ravbarji...denar je v tešu!! Kako čim več privatizirat ta denar ,ki ga bojo plačevali mali ljudje?? Najamite …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.