Tesno zategnjen pas

Foto: Žurnal24 Neuporaba ali nepravilna uporaba varnostnega pasu pri nosečnicah lahko ob nesreč
Pravilna uporaba. Žepi naj bodo med vožnjo prazni. Pazimo, da ima otrok pas nameščen čez ramena in ne vrat.
Oglej si celoten članek

“Z varnostnim pasom morajo biti pripete tudi nosečnice,” opozarjajo na Javni agenciji RS za varnost prometa. Pas si namestijo tako, da spodnji del pasu poteka pod trebuhom, gornji pa prek ramena.

“Pas ne sme biti ohlapen, ampak dobro zategnjen, da se telo ob nesreči ne premakne,”
dodajajo. Pas mora biti dobro zategnjen tudi pri vseh drugih voznikih in sovoznikih, žepi naj bodo med vožnjo prazni.

V agenciji opozarjajo tudi na pametno izbiro otroškega sedeža, ki naj ne bo starejši od petih let, ustrezati pa mora standardu, trenutno sta to ECE 44/03 in novejši ECE 44/04.

Varnosti pas mora biti tudi pri otroku dovolj tesno zategnjen, nameščen pa mora čez otrokovo ramo in ne vrat. “Pazite, da otrokove igrače niso pod trakovi pasu,” dodajajo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.