Test očetovstva kar na domu

Foto: Žurnal24
Očetje, ki dvomijo v to, da je otrok, ki ga vzgajajo res njihov, bodo lahko odslej tudi v Sloveniji naredili hitri test očetovstva. Tako kot test nosečnosti je zanesljiv 99,99-odstotno.
Oglej si celoten članek

Angleški znanstveniki so odkrili, da 4 odstotke moških vzgaja otroke, za katere ne vedo, da sploh niso njihovi. V kar enem od petih primerov, ko so očetje zasumili, da otrok ni njihov, pa je test nosečnosti to dejansko potrdil.

Do zdaj so morali tisti, ki so dvomili v svoje očetovstvo, test opraviti v bolnišnici, zdaj pa je to možno narediti tudi doma in to brez vednosti partnerke.

 

Dražji kot test nosečnosti

Je pa test očetovstva veliko dražji kot test nosečnosti; zanj je treba odšteti dobrih 400 evrov.

Set za DNK analizo lahko moški naroči na Inštitutu za DNK analizo. Z notranje strani ličnic si odvzame slino in vzorec pošlje nazaj na Inštitut. V roku dveh tednov dobi odgovor.

Zanimivo pa je, da je v Nemčiji in Veliki Britaniji skoraj polovica naročnikov DNK testa ženskega spola. Čeprav je test namenjen predvsem moškim, lahko pride prav tudi ženskam, če so v dvomih, kdo je oče.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.