Tet čaka likvidacija

Foto: Tet
Foto: Tet
Termoelektrarno Trbovlje skoraj gotovo čaka likvidacija.
Oglej si celoten članek

Dodatna pogajanja z družbo Edelweiss Investment, edinim potencialnim kupcem za Termoelektrarno Trbovlje (Tet) so padla v vodo. 

Kupec noče prevzeti okoljskih škod ali drugih tveganj na strani Tet, ki bi lahko imela posledice v prihodnosti, prodajalec (Holding Slovenske elektrarne, HSE) pa meni, da bi bilo izvzetje teh škod nedovoljenja državna pomoč. Na tej točki so pogajanja zaključili. 

Nadzorni svet HSE bo zadevo obravnaval v petek, 10. oktobra. Da gre Tet v primeru neprodaje v redno likcidacijo, so sicer napovedali že pred časom. 

Zapletlo pa se je tudi s pogajalsko skupino. Slovenski državni holding je predlagal, naj bo poleg njih v njej še predstavnika ministrstva za gospodarstvo in ministrstva za infrastrukturo, a so predstavniki obeh ministrstev sodelovanje zavrnili.

Več si lahko preberete na tej povezavi.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.