Tetovaže iz prve roke

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Tattoo konvencija. Prvič v Sloveniji, tudi s šovi, koncerti in ameriškimi avtomobili.
Oglej si celoten članek

Dvorana E celjskega sejmišča bo danes in jutri gostila 1. Tattoo konvencijo v Sloveniji. “Dogodek je namenjen vsem mojstrom tetoviranja, dobaviteljem opreme za tetoviranje in spremljevalne industrije, ki pri svojem delu sledijo najnovejšim smernicam s posebnim poudarkom na higieni in zdravju,” pravi Nataša Vodušek Fras iz družbe Celjski sejem. Na sejmišču se bo predstavljalo 20 tetovatorjev in ponudnikov opreme za tetoviranje pa tudi ponudniki piercinga, zobnega nakita in bižuterije.

“Med umetniki poslikave telesa so izključno slovenski mojstri, predstavil pa se bo tudi ponudnik opreme za tetoviranje iz Italije,” pojasnjuje Vodušek Frasova in dodaja, da velja omeniti še gruzijskega umetnika Tamaza Avaljanija, ki se bo obiskovalcem predstavil skozi svoje grafike. Na konvenciji bodo poleg tega nastopile glasbene zasedbe The International Rock'n'roll Circus, Bitch Boys, Dismissed in Eight Bomb, tekmovalo se bo za najboljši črno-beli tatu, artist Blaž bo na dveh modelih prikazal izdelavo poslikave telesa na temo tatujev, umetnica Gea Erjavec pa bo nastopila z ognjenim šovom. V Celje se bodo pripeljali tudi ameriški avtomobili, na ogled bo razstava umetniških del kulturne poslikave in drugo.

Trikrat več jih dela na črno

Po mnenju tetovatorja Sama Bregarja so slovenski tetovatorji po kakovosti izdelave tetovaž primerljivi s preostalim svetom. Koliko jih je v Sloveniji, pa zaradi različne oblike registracije dejavnosti ni mogoče natančno določiti. Po njegovi oceni dela pri nas na črno najmanj trikrat več tetovatorjev, kot jih je prijavljenih, profesionalni tetovatorji pa se seznanjajo z njihovim delom predvsem, kadar posamezniki po neuspešni tetovaži prihajajo na korekcijo. Sicer pa lahko vse o tetoviranju iz prve roke izveste na celjski konvenciji, kjer si lahko omislite tudi tetovažo izpod prstov mojstrov tetoviranja.

“Zaradi časa, ki je potreben za izdelavo tatuja, priporočamo predhodni dogovor s tetoverji, ki se bodo predstavili na konvenciji in so objavljeni na naši spletni strani Ce-sejem.si,” svetujejo 
organizatorji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.