Težava je v nezaupanju!

Politika. Kaj imajo skupnega afera s konjskim mesom, Janez Janša in Alenka Bratušek. Manca Borko Grimšič
Oglej si celoten članek

Janeza Janšo je odnesla nezaupnica in prinesla Bratuškovo, afera z mesom pa je glavni dokaz, da na besedo očitno ne smemo zaupati nikomur več. Ne gre samo za to, da bi lahko bilo konjsko meso neznanega izvora, ki se je znašlo v izdelkih z govedino, zdravju škodljivo, ampak je po mojem mnenju težava tudi v tem, da so nam prodajali eno, medtem ko je na škatli pisalo nekaj drugega.

Popolnoma enako je v politiki. To sicer ni odneslo Janše, a vseeno se moramo spomniti, da je tudi ta Janševa koalicija v koalicijsko pogodbo zapisala, da bodo kadrovali po sposobnostih in ne glede na člansko izkaznico. Žal pa se zapisanega niso držali. To seveda ni nič novega. Se spomnite pogovora Antona Ropa in veliko manj osivelega Zorana Jankovića? V njem je pred prižganimi kamerami Rop začudenemu Jankoviću v obraz zabrusil, češ, naj se spomni, kdo ga je nastavil. Neposredno lekcijo o kadrovanju je nedavno ob odstopu dal tudi nekdanji finančni minister iz vrst Državljanske liste Janez Šušteršič. Dejal je, da bi bilo prav, da s svojih mest odidejo vsi, ki so nanje prišli zaradi njihove stranke na oblasti.

V torek smo v Žurnalu24 razkrili sistematično kadrovanje uradniškega sveta, v sredo so kolegi z Dela našteli več kot 300 razrešitev in imenovanj v državni upravi, nihče pa se sploh še ni lotil menjav v gospodarskih družbah v državni lasti. Bratuškova je vse na ta način imenovane v svojem nastopu v parlamentu pozvala k prostovoljnemu odhodu. Zaradi tega je bodoči vršilec dolžnosti generalnega direktorja geodetske uprave sporočil, da položaja ne bo prevzel, saj da je Bratuškova že pred imenovanjem napovedala politično čistko. Hkrati je priznal, da ima v žepu člansko izkaznico SDS. To samo po sebi ni sporno, vendar je bilo v samo enem letu takih imenovanj preveč, da bi jih lahko odpravili z naključji. Tudi Bratuškova še ni dobila nikakršne zaupnice. Prej bo morala dokazati, da je v škatli res tisto, kar piše na njej.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:16 3. Marec 2013.

    Kako do spremembe?<br />Če je Alenka Bratušek Janez Janša s prijaznim obrazom, to ni nova identiteta. Je stara identiteta, ki …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.