Težave s plačevanjem računov 18 odstotkov Slovencev

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Slovenci v primerjavi z drugimi evropskimi državami relativno optimistični, še vedno pa nas kar 87 odstotkov meni, da se je revščina v naši okolici povečala.
Oglej si celoten članek

Slovenci smo sicer med najbolj samozavestnimi glede tega, ali bomo lahko kljub krizi še naprej živeli, kjer živimo. V Sloveniji je namreč kar 82 odstotkov vprašanih odgovorilo, da je zelo malo verjetno, da bi se morali zaradi krize preseliti. Bolj optimistični so le še na Danskem, Malti, v Romuniji ter na Švedskem, ugotavlja Evrobarometer.

Slovenija izstopa tudi po tem, da pri nas še vedno isto število ljudi meni, da se je revščina v naši okolici povečala v primerjavi z oktobrom 2010. Je pa bila že takrat ta številka izjemno visoka, saj nas je tako menilo kar 87 odstotkov.

Računov ne more plačevati 18 odstotkov

Da bi v pol leta od izgube službe lahko našli novo, v Sloveniji sicer meni 48 odstotkov, medtem ko jih v Evropi v povprečju tako razmišlja 46 odstotkov. Najbolj samozavestni so Finci s 64 odstotki, sledijo Avstrijci s 63 odstotki, na repu pa so Portugalska, Ciper in Grčija. V slednji le 15 odstotkov meni, da bi v pol leta po izgubi službe lahko našli novo.

Denarja za plačilo računov je v Sloveniji zmanjkalo 18 odstotkom gospodinjstev, kar sovpada z evropskim povprečjem. Še v Luksemburgu naj bi denarja zmanjkalo kar 19 odstotkom, za nami pa je Belgija s 17 odstotki. Naslabše je v Grčiji, kjer je v zadnjem letu za položnice zmanjkalo kar 45 odstotkom gospodinjstev. Na Švedskem se je to zgodilo "le" osmim odstotkom gospodinjstev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 13:00 19. April 2012.

    Ja seveda če pa Ivan samo draži in jemlje od plače. GOLAZEN!

  • 18:47 18. April 2012.

    v Sloveniji moraš vzeti kredite da lahko plačaš položnice novinarji debilni!! Lepo je vam ko imate državne plače ,kilometrino....SAMO TUDI …

  • 18:47 18. April 2012.

    Med temi 18% sigurno ni nobenega, ki je zaposlen v javni upravi, kateri danes stavkajo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.