Težave z zapornicami odpravili

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
V Ljubljani na železniških prehodih na Dunajski cesti v Črnučah in v Šentvidu pri škofijski gimnaziji niso delale zapornice.
Oglej si celoten članek

V Ljubljani na železniških prehodih na Dunajski cesti v Črnučah ter v Šentvidu pri škofijski gimnaziji v dopoldanskih urah niso delovale zapornice. Na obeh odsekih je bil promet nekaj časa oviran.

"Sistem je tak, da se zaradi maksimalne varnosti v cestnem prometu avtomatsko spustijo zapornice in so določen čas spuščene," je pojasnil Marko Tancar s Slovenskih železnic. V tem času so obveščene njihove ekipe, ki začnejo odpravljati napako. "Obveščeni so tudi strojevodje, da vedo, kako postopati," je povedal in dodal, da odpravljanje napak po navadi ne traja dolgo.

Previdno na cesti

Težave v prometu so tudi drugje po držav. Na glavni cesti Črnuče–Tomačevo je zaradi poledice spolzko cestišče v obeh smereh.

V predoru Karavanke so danes dela odpovedali. Spet bodo delali prihodnji teden, med 9. in 13. decembrom.

Zaradi zimskih razmer je zaprta cesta čez Vršič.

Zaradi goste megle je zmanjšana vidljivost na posameznih cestnih odsekih. Zaradi nizkih temperatur je na izpostavljenih mestih možnost poledice.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.