Težka odločitev pred občino Ravne na Koroškem

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Občina bi radi uredili tudi "ravenske sramote".
Oglej si celoten članek

Občina Ravne na Koroškem se veseli dobrih 690.000 evrov sredstev, ki so jih v torek prejeli na račun. V središču Raven na Koroškem je bila namreč 9. septembra vplačana dobitna kombinacija številk v igri Loto. 

Priliva so na občini, ki letos razpolaga s 14,2 milijona evrov težkim proračunom, veseli. Župan Tomaž Rožen je na družbenem omrežju Facebook zapisal, da je zelo vesel, da so občani bogatejši za 690.000 evrov v občinskem proračunu. Ob tem je občane povprašal tudi za mnenja in predloge, za kaj naj občina nameni ta denar.

xxx

Predlogi so se že nabrali

Predlogov je kar nekaj. Občani bi sredstva med drugim namenili za ureditev "ravenskih sramot", med katere štejejo javorniški grad, Rimski vrelec in Ivarčko jezero. Nekateri si želijo novega vrtca in plezalne stene, eden od predlogov je tudi fontana koroškega mošta. "S porabo sredstev se ne mudi, odločil bo občinski svet," je dejal župan.

Je pa prav za ureditev propadajočega kompleksa Rimski vrelec največ predlogov. Občina za kompleks v zadnjih mesecih ponovno intenzivno išče investitorja, prav danes popoldne pričakujejo obisk še enega interesenta, je povedal župan.

V zadnjih treh mesecih, odkar so mediji objavili, da je občina Rimski vrelec predstavila tudi na Kitajskem, je bilo obiskov potencialnih investitorjev precej, a doslej do konkretnih dogovorov še ni prišlo, je povedal župan. Med interesenti doslej ni bilo gostov s Kitajske, čeprav so se ti napovedovali.

Kompleks Rimski vrelec v Kotljah zajema 17.000 kvadratnih metrov veliko zemljišče s hotelskim in pomožnimi objekti, zelenimi površinami, parkiriščem in vrtino z izvirom zdravilne mineralne vode. Kompleks leži na privlačni lokaciji ob vznožju Uršlje gore, nedaleč od Ivarčkega jezera, in že dlje časa propada. Gostinski del kompleksa je zaprt od leta 2002.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.