Tihotapca v nekaj dneh doletela kazen

Foto: Carinski urad Maribor zasezeno orozje Foto: Carinski urad Maribor zasezeno orozje Foto: Carinski urad Maribor zasezeno orozje
Moškega, ki je čez slovensko mejo poskušal tihotapiti orožje, je v le nekaj dneh doletela zaporna kazen.
Oglej si celoten članek

23. aprila so uslužbenci mobilnega oddelka Carinskega urada Maribor v bližini mejnega prehoda Gruškovje ustavili 35-letnega državljana BiH. Pri temeljitem pregledu vozila so odkrili štiri avtomatske puške kalibra 7,62 mm (vojaško orožje) s pripadajočimi okvirji, napolnjenimi s po 30 naboji, in polavtomatsko pištolo kalibra 7,62 mm s pripadajočim okvirjem z osmimi naboji. Orožje je bilo najdeno v za to prirejenem prostoru v vozilu. 

Voznika in zasežene predmete so cariniki predali policiji. Mariborski kriminalisti so ga zaradi utemeljenega suma, da čez državno mejo tihotapi orožje, privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju. Sodnik je za 35-letnega moškega odredil pripor. 

Osumljeni državljan BiH je priznal krivdo. Sestavljen je bil sporazum o priznanju krivde, ki ga je Okrožno državno tožilstvo na Ptuju posredovalo Okrožnemu sodišču na Ptuju. Tožilstvo in osumljenec sta se sporazumela o višini kazni, ki je 10 mesecev zapora. Tožilstvo je v sporazumu predlagalo tudi odvzem zaseženih predmetov. O vsebini sporazuma bo odločalo ptujsko okrožno sodišče in bo v zadevi odločilo s sodbo, so sporočili z mariborske policijske uprave.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.