Tihotapci kokaina operirali iz Ankarana

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenski in italijanski kriminalisti zasegli za več kot 700 gramov droge.
Oglej si celoten članek


Koprski kriminalisti so v sodelovanju s kolegi iz italijanskega Trsta v preteklih dneh razbili domnevno mednarodno kriminalno združbo, ki naj bi iz Albanije v Italijo pretihotapila za vsaj 717 gramov kokaina. S prodajo tolikšne količine pa naj bi združba v Italiji zaslužila za okoli 65 tisoč evrov. Tržaški kriminalisti so domnevnim tihotapcem sledili vsaj od začetka letošnjega leta, koprski pa so jim sledili in jim prisluškovali od junija, ko so njihove sumljive posle zaznali tudi v Sloveniji.

"Zaradi bojazni pred razkritjem in prijetjem, se je vrh kriminalne združbe preselil na območje Slovenije, kjer so si v Ankaranu uredili tako imenovani logistični center za hrambo in distribucijo večjih količin kokaina, vse z namenom prikrivanja svojega ilegalnega delovanja na ozemlju Italije," pojasnjujejo na koprski policijski upravi.

Iz Ankarana naj bi trgovine z drogo usmerjalo in vodilo šest osumljencev, ki sta jih policiji v obeh državah konec prejšnjega tedna tudi prijeli, med njimi štiri Albance, Italijana in Slovenca.

Slovenec je bil šofer

Kriminalna združba naj bi drogo iz Albanije pošiljala v Italijo. Kokain naj bi nato od tam v Ankaran dovažal 26-letni Albanec, domnevni organizator poslov.

"Tam je drogo prepakiral v manjše ovitke do 100 gramov in jih nato skril v različna skrivališča v Ankaranu, v naravi. Glede na zahtevano naročilo potencialnega kupca, je nato s pomočjo ostalih članov združbe naročeno količino pretihotapil v Trst, kjer so drogo preprodali odjemalcem, ti pa so jo razpečevali na drobno v Italiji," dodajajo na policiji.

62-letni prav tako prijeti Slovenec pa je bil zadolžen zlasti za prevoze. Kurirje kriminalne združbe je prevažal iz Slovenije v Italijo do odjemalcev kokaina in nazaj, še pravijo na policiji. Oba je policija prijela v Ankaranu. Albanca so že privedli na zaslišanje h koprskemu preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.