Tihotapil 600 kilogramov borovnic

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Hrvaška policija je prijela 67-letnega Slovenca, ki je prevažal 600 kilogramov borovnic. Računa oziroma dovoljenja za nabiranje pa ni imel.
Oglej si celoten članek

Hrvaška policija v ponedeljek v večernih urah je na območju Broda na Kolpi nedaleč od meje s Slovenijo prijela 67-letnega slovenskega državljana, ki je v prikolici peljal več kot 600 kilogramov borovnic.

Sadje so mu odvzeli

Kriminalistična preiskava je pokazala, da je sadeže kupil na omočju Delnic in Karlovca, vendar za to ni imel nobenega računa niti dovoljenja za nabiranje gozdnih sadežev.

Policisti so 67-letniku odvzeli sadje ter ga ovadili sodniku za prekrške.

Hrvaška zakonodaja določa, da je treba imeti za nabiranje gozdnih sadežev ustrezno dovoljenje pristojne gozdne uprave. Tudi z dovoljenjem so sicer količine nabranih sadežev, posebej gob, omejene. Predpisane kazni za kršitelje zakona so med 1000 in 7000 kun, kar je med 131,5 in 921 evri.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 08:16 28. Avgust 2014.

    ti pa ujko in spokaj preko meje, če ti tukaj ne paše

  • 06:49 28. Avgust 2014.

    kakšni sovražni komentarji,budale šovinistične

  • kako so mu lahko očital nabiranje borovnic če so pa ugotovil da jih je kupu?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.