Tihotapil 670 zamrznjenih ptic

Foto: Carinska uprava RS Zamrznjene ptice Foto: Žurnal24 Zamrznjene ptice
Državljan iz Bosne in Hercegovine poskušal na Obrežju v Italijo pretihotapiti 670 zamrznjenih ptic.
Oglej si celoten članek

Namero so mu preprečili cariniki brežiškega mobilnega oddelka. Pri pregledu osebnega vozila z italijansko registracijo so v potovalni torbi potnika odkrili 25 polivinilnih paketov z zamrznjenimi pticami. Pod rezervnim kolesom so nato našli še 34 paketov.

Vseh 670 ptic s skupno težo 49 kilogramov je potnik nameraval prodati v Italiji. Carina je za pomoč pri določitvi vrste ptic zaprosila Agencijo RS za okolje. Neprijavljeno blago je zasegla in zoper potnika podala predlog o prekršku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.