Tihotapil kar 224 zavojev cigaret

Foto: PU Novo mesto
Foto: PU Novo mesto
Mobilna enota Carinskega urada Brežice pri pregledu voznika odkrila kar 224 zavojev neprijavljenih zavojčkov cigaret.
Oglej si celoten članek

Brežičani so v soboto opravljali carinsko kontrolo na avtocesti in pri Obrežju ustavili osebno vozilo z bosansko hercegovskimi tablicami. Vozilo 46-letnega voznika so pregledali in odkrili kar 224 zavojev oziroma 44.800 neprijavljenih cigaret različnih znamk, ki so bile skrite v različnih delih vozila. Tihotapsko blago so zasegli, zoper voznika pa bodo uvedli postopek o prekršku.

Letos je bilo s strani pristojnih organov v Sloveniji zaseženih prek 23 milijonov cigaret, kar je največ v zadnjih letih. Povečano tveganje za tihotapljenje cigaret je zaznano predvsem iz držav vzhodne Evrope in Balkana v države zahodne EU (Avstrija, Nemčija, Italija in tudi Slovenija), pri čemer prevladuje trend tihotapljenja manjših količin cigaret v cestnem prometu, skritih v konstrukcijskih delih vozil (kombiji, avtobusi, tovorna in osebna vozila) ter med osebno prtljago in drugim blagom, ki zakonito potuje k prejemniku.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.