Tihotapili Medexove izdelke

Foto: Žurnal24 Pri Medexu so zasežene izdelke prodali podjetju na Kosovu. (Foto: Boštjan Tacol)
Srbski cariniki so prestregli tihotapca prehranskih dopolnil iz Slovenije. Vrednost zaseženih dopolnil skupaj znaša kar 45 tisoč evrov.
Oglej si celoten članek

Srbski cariniki so na carinski izpostavi Šid preprečili tihotapljenje večje količine prehranskih dopolnil iz Slovenije in pri tem zaplenili blago v vrednosti okoli 45.200 evrov, so danes zapisali na straneh srbske carinske uprave.

Neprijavljena dopolnila so bila skrita v slovenskem tovornjaku med sicer prijavljenimi kolesnimi pokrovi, rezervnimi deli motornih koles in priključki za kmetijske stroje.

Zaplenili tovornjak
Cariniki so odkrili otroški sirup, matični mleček, tablete za hujšanje in druga prehranska dopolnila podjetja Medex iz Ljubljane.

Med temi izdelki je bilo največ Apisirupa za blaženje kašlja, sirupa Redapin za krepitev organizma in izboljšanje krvne slike, sirupa Omega-3 za izboljšanje odpornosti pri otrocih ter kapsul Lipostop za hujšanje.

Do zaključka sodnega procesa so poleg zdravil zaplenili še tovornjak in priklopnik.

MZZ: Nismo bili obveščeni
Ker nas je zanimalo, če je bil voznik Slovenec in kakšna kazen ga čaka, smo se obrnili na ministrstvo za zunanje zadeve (MZZ). "O dogodku na ministrstvu za zunanje zadeve in našem veleposlaništvu v Beogradu doslej nismo bili obveščeni," so nam povedali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.