Tik pred 1. septembrom konec zapore v središču

Gosposvetsko cesto in Dalmatinovo ulico v središču Ljubljane, na katerih se zaključuje skoraj petmesečna temeljita obnova, naj bi po zadnjih napovedih Mestne občine Ljubljana za ves promet odprli še v tem tednu.
Oglej si celoten članek

"Gradbena dela na Dalmatinovi ulici in Karlovški cesti so v zaključni fazi," sporočajo z Mestne občine Ljubljana in napovedujejo, da bosta Gosposvetska cesta in Dalmatinova ulica ter Tavčarjeva ulica na odseku med Cigaletovo ulico in Slovensko cesto in Miklošičeva cesta v križišču z Dalmatinovo ulico bodo za promet zaprte predvidoma le še v četrtek, 30. avgusta in nato cesto sprostili za ves promet v petek.

Gradbena dela bi se po začetnih napovedih morala končati že konec junija, a so nato iz različnih razlogov odprtje večkrat prestavili. Več tednov Gosposvetsko cesto lahko sicer že uporabljajo pešci in kolesarji.

V četrtek pa naj bi po krajši zapori, ki se je nekoliko podaljšala zaradi slabega vremena konec tedna, promet sprostili tudi po Karlovški cesti in skozi predor pod Gradom. Zapora bo tudi še v sredo, 29. avgusta 2018.  

Obnovitvena dela se bodo zdaj še v večji meri preselila na severni del Slovenske ceste na odseku do križišča s Trdinovo ulico, v nadaljevanju leta pa naj bi sledila še temeljita obnova območja Bavarskega dvora in vzporednih ulic Pražakove, Dvorakove in Kersnikove.

Udeležence v prometu prosijo za razumevanje in upoštevanje prometne signalizacije. Informacije o mobilnosti in zaporah cest v Ljubljani lahko spremljate tudi na portalu PROMInfo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.