Tiranski očim s pastorko imel štiri otroke

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Zloraba, ki je trajala več desetletji. Pristojne službe so bile obveščene, a niso ukrepale.
Oglej si celoten članek

V britanskem Burnleyju se je začelo sojenja danes 60-letnemu moškemu. Obtožen je, da je spolno zlorabljal svojo pastorko, vse od kar je imela 15 let. Z njim je izgubila nedolžnost, je tudi oče njenih štirih otrok. Pastorka je danes stara 29 let, očim pa se na sodišču ni želel zagovarjati zaradi „pešajočih intelektualnih sposobnosti“.

Socialna služba bila obveščena

Prvega otroka je rodila, ko ji je bilo 16 let. Po drugem porodu je babica posumila, da se v družini dogaja nekaj, kar se ne bi smelo. Obvestila je socialno službo, ki pa prijave sploh nikoli ni preverila. Vse štiri otroke je rodila doma, k zdravniku je lahko odšla šele, ko je bila v osmem mesecu nosečnosti. Zlagala se je, da ne ve, kdo je oče in da je zanosila med seksom za eno noč.  Na rojstnem listu se ni upala navesti njegovega imena, saj jo je prestrašil, da bo morala v zapor.

Moški je nadaljeval s posiljevanjem, v njeno spalnico je prihajal nekajkrat na teden, ko so vsi drugi v hiši že spali. Na sodišču je povedala, da je vse skupaj postalo del njenega življenja, rutina: "To je bilo edino življenje, ki sem ga poznala," njene besede povzema Daily mail.

Ustrahoval vse

Celotno družino je obvladoval s psihičnim in fizičnim nasiljem. Tako je poleg posilstev med drugim obtožen za povzročitev poškodbe in okrutnega ravnanja z otroki. 

Tudi zlorabljena pastorka je bila preveč prestrašena, da bi ukrepala, ko se je dogajalo najhujše. Kljub temu je dejala, da ima svoje otroke rada bolj kot vse, do njih ne čuti nobenega odpora, saj niso sami krivi za način, kako so prišli na svet.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.