Tisoče delovnih otroških rok

Foto: Ringaraja Objemčki Foto: Ringaraja Objemčki Foto: Ringaraja Objemčki Foto: Ringaraja Objemčki
Več kot deset tisoč otrok ustvarja objemčke, ki jih bodo med božičnimi in novoletnimi prazniki podarili otrokom v bolnišnicah.
Oglej si celoten članek

Otroci po vsej Sloveniji ustvarjajo mehke in tople t. i. objemčke, ki jih bodo decembra podarili otrokom, ki bodo božične in novoletne praznike preživeli v bolnišnicah in socialnih ustanovah. Gre za mehke punčke, blazinice, kresničke, polžke, kačice, škratke, sončke, snežinke in še marsikaj, kar je mogoče ustvariti iz blaga, gumbov, volne in podobnih mehkih materialov.

V letošnji dobrodelni akciji sodeluje 570 vrtčevskih skupin in razredov prve triade osnovnih šol. Objemčke tako izdeluje več kot 10.750 otrok. V treh letih je v okviru akcije ustvarjalo že več kot 30 tisoč otrok.

Podarjanje sebe vrstniku

Namen akcije, ki jo organizira družinski spletni portal Ringaraja.net, je spodbuditi otroke, da preko svoje otroške kreativnosti podarijo del sebe vrstniku, ki potrebuje lepo misel in tolažbo. Pri tem jim pomagajo številni vzgojitelji, učitelji, stari starši in drugi udeleženci akcije.

Za namen akcije je nastala tudi pravljica o Kresnički Steli, ki jo bodo mentorji otrokom pripovedovali ob ustvarjanju oktobra in novembra ter jim tako ponazorili, kako pomembne so njihove lepe misli in dejanja.

Novost letošnje akcije je tudi, da ustvarjenih predmetov ne bodo podeljevali le otrokom v bolnišnici, ampak tudi otrokom v bližini, katerih stisko najbolj čutijo.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.