To je Janša rekel Golobu ob predaji poslov

Foto: Anže Petkovšek Predsednik vlade Robert Golob je na Gregorčičevi 20 prevzel posle od dosedanjega predsednika vlade Janeza Janše.
Foto: Anže Petkovšek Predsednik vlade Robert Golob je na Gregorčičevi 20 prevzel posle od dosedanjega predsednika vlade Janeza Janše.
Nekdanji predsednik vlade Janez Janša je v izjavi po primopredaji poslov novemu premierju Robertu Golobu zaželel, da bi obdržal tempo, ki ga je imela njegova vlada. Golob je dejal, da sta se strinjala o marsičem, tudi o tem, da je pred nami naporna jesen. Nova vlada se je medtem že sestala na prvi seji.
Oglej si celoten članek

Janša je povedal, da ima za sabo težek mandat, ki ga je zaznamovala ep Foto: Anže Petkovšek Predate poslov idemija covida-19 in predsedovanje Svetu EU ter da so uspeli za Slovenijo izpogajati in zagotoviti veliko sredstev iz fondov EU.

Janša je dodal, da javne finance predaja v dobrem stanju, da je država v fazi okrevanja po epidemiji in da jo predaja v boljšem stanju, kot jo je prejel. "Čas pred nami ni brez čeri, je pa morje bolj mirno, kot je bilo marca 2020," je rekel. Novi vladi želi, da obrži tempo in rezultate, ki ga je imela njegova.

Golob je ocenil, da sta imela z Janšo zelo plodovit pogovor, v katerem je bil Janša izčrpen in pronicljiv glede stvari, s katerimi se je spopadal v svojem in prejšnjih mandatih ter kaj točno so čeri, ki so pred državo v naslednjih tednih in mesecih.

 

Dejal je, da sta se strinjala o marsičem, tudi o tem, da vlada državo prevzema pred poletjem, ki ga bo lahko izkoristila za priprave na jesen, ko pričakuje prehransko in energetsko draginjo ter izzive v gospodarstvu.

"Pred nami so težki meseci. Imamo privilegij, da so bili volivci jasni in nam podelili veliko mandatov. Imamo trdno koalicijo, ki je programsko zelo enotna," je navedel Golob. Verjame, da bo mandat uspešen in da lahko zdaj nehajo govoriti in začnejo delati.

Golob se je še zahvalil bivši vladi in predsedniku vlade z besedami, da imajo za sabo težko obdobje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 19:49 2. Junij 2022.

    https://www.youtube.com/watch?v=TnRZhLRv6eM&list=RD2ecaozP26RY&index=22

  • 06:08 2. Junij 2022.

    vse pozitivne želje, ki naj bi jih izrekel Janša, so se razblinile, še preden jih je izrekel. že en mesec …

  • 05:55 2. Junij 2022.

    Slovenski pacient se je poslovil za večno ! Sledi dolgotrajna terapija .

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.