"To je nemogoče, nemogoče je, da ga nihče ne bi videl!"

Peter Cafuta
Peter Cafuta
Sorodniki prosijo za pomoč
Oglej si celoten članek

V večernih urah nam je sestra pogrešanega sporočila, da so žal njenega brata našli mrtvega, kar je sporočila tudi svojim Facebook prijateljem.

"To je nemogoče, da bi kar izginil, nemogoče je, da ga nihče ni videl," pravi Albina Šamperl, sestra Petra Cafute, ki je bil nazadnje viden v petek ob 10. uri zjutraj.  "Nekdo  je moral videti v katero smer je zavil ko je odšel izpred policijske postaje!" Petra iščejo že od včeraj zjutraj, doslej niso našli še niso našli ničesar. 

Slovenija Že od jutra velika iskalna akcija

Če imate kakršne koli informacije, nemudoma pokličite na število 113 ali na anonimni telefon 080 1200. 
 

Ob 10 uri zjutraj je 32-letni Peter stopil iz policijske postaje v Podlehniku, nato pa se je za njim izgubila vsaka sled. V bližini je bencinska črpalka, kamere ga niso posnele, niti ga ni na katerem drugem posnetku kamer v naselju. Videl ga ni nihče. Peter ni bil z avtomobilom, je pešačil, od policijske postaje do njegovega doma pa je osem kilometrov. "Nihče se ne javi, da bi ga videl, čeprav je to manjša vas, kjer praktično vidiš vsakega, ki gre ob cesti," pravi srstra.

Peter Cafuta je visok okoli 177 centimetrov, vitke postave, svetle polti, kratko pristriženih svetlih las, brez tetovaž, brez vidnih poškodb, nosi čevlje številka 41 ali 42, ne nosi očal.

Nazadnje naj bi bil oblečen v izstopajočo jakno z napisom Ko-trans, modre kavbojke in obut v športne copate.

Telefon ugasnjen ali izpraznjen

"Nikogar ni poklical, njegov telefon je ugasnjen od polnoči, preverili smo njegova sms sporočila in Facebook, nikjer ni ničesar. Ni možno, da bi se s kom dogovoril," razlaga sestra, ki je poklicala tudi vse njegove prijatelje in prijateljice. Peter je športnik, kolesar, vendar s sabo ni imel nobene opreme, da bi lahko kam krenil. "Vse, kar je imel s sabo, so bili avtomobilski ključi. Njegovo izginutje je čisto nepojasnjeno," pravi sestra.  

Velika iskalna akcija

Včeraj je Petra je iskalo okoli 100 ljudi, policija, gasilci, sorodniki in znanci. ."Preiskali smo vse bližnje vode, Dravinjo, gozdove, zapuščene vikende, ribnik, jezera. Nikjer ga nismo našli. V občini Videm ga poznajo, en po drugemu, vendar doslej še vedni ni nikogar, ki bi ga videl."  Iskanje se nadaljuje tudi danes. 

xxx

Še nikoli ni naredil česa takšnega

Kot pravi Šamperlova, je Peter, ki živi s starši, vedno povedal, kam gre in še nikoli ni nepojasnjeno izginil ali se kako nenavadno vedel. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 00:17 26. December 2017.

    Zelo zanimivo in zalostno hkrati.... Zato sestri svetujemo, da se bolj pozanima aliga je sploh gdo od svojcev videl zivega …

  • 07:17 25. December 2017.

    Verjetno so ga ponoči dobili in mu vzeli avto ali izpit. Prišel ponj a ga ni dobil nazaj . Depresija …

  • 16:29 24. December 2017.

    Ob 10 uri zjutraj je 32-letni Peter stopil iz policijske postaje v Podlehniku, nato pa se je za njim izgubila …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.