To je Popovič povedal, ko je mislil, da je poražen

Foto: Nataša Ručna Boris Popovič
Popovič nocoj ne bo šel čestitat zmagovalcu.
Oglej si celoten članek

Po poročanju STA je Popovič že čestital protikandidatu Alešu Bržanu, ki naj bi zmagal le za okoli 70 glasov. "Koper je očitno razdeljen na pol," je še ocenil Popovič. Občinska volilna komisija naj bi po poročanju STA kasneje sporočila, da je med Popovičem in Bržanom le 12 glasov razlike, manjkajo pa še glasovi po pošti. To je precej nenavadno, saj naj bi po rezultatih, ki so objavljeni na spletni strani Državne volilne komisije, razlika več kot tisoč glasov, preštetih pa naj bi bilo 99,99 odstotka glasov, a so naknadno pojasnili, da so se je razlika zmanjšala, na le 12 glasov, potem ko so prešteli še glasove s predčasnega glasovanja.

V torek ob 12. uri bodo prešteli še glasove, prejete po pošti, in očitno bodo šele ti dokončno pokazali, kdo bo vodil Koper prihodnja štiri leta.

"Mi bomo konstruktivna opozicija v mestnem svetu, ne bomo klasična opozicija. Skrbeli bomo za to, da se upošteva vse prebivalce Mestne občine Koper, tako tiste, ki so dali glas za zmagovalca, kot za tiste, ki so dali glas nam ali na volitve sploh niso prišli - kot smo delali teh 16 let. Trudili se bomo, da se bo v mestnem svetu delalo v dobro prebivalcev in obiskovalcev Kopra. V teh 16 letih je bilo ogromno narejenega v Kopru in skrbeli bomo, da se bo Koper še naprej razvijal," je napovedal Popovič.

Nima pojma, kakšne načrte ima Bržan

Kot je še povedal, ne pozna Bržanovega programa, upa pa, da bodo čim prej izvedeli, kaj se bo delalo, kakšne načrte imajo. "Da vidimo, kje jim lahko damo roko. Ne bomo jih ovirali. Če pa bomo videli, da gre to v neko drugo smer, ki lahko Koper spet pahne nazaj, bomo reagirali," je še napovedal odhajajoči župan Popovič. Vsem svojim podpornikom in volivcem se je zahvalil za glasove.

Odhajajoči župan je ob glasnih ovacijah in ploskanju svojih podpornikov ocenil, da je s svojo ekipo v 16 letih Koper spremenil v pravljično mesto. Izrazil je upanje, da bo tudi nova vladajoča ekipa "čuvala dosežene rezultate" in jih še izboljšala.

Kampanjo je sicer ocenil kot nekorektno in nekorektnosti pripisal "ozadju" njegovega protikandidata ter medijev, ki da so ga preveč napadali.

Danes še ne bo šel čestitat Bržanu, vse dni je bil na sendvičih

Na vprašanja novinarjev je Popovič pojasnil, da danes še ne bo šel čestitat Bržanu za zmago, saj bodo v njegovem volilnem štabu nocoj "žurali", temveč bo to storil v prihodnjih dneh.

Kot je povedal, je bil pripravljen na obe možnosti ob nocojšnjem drugem krogu volitev. "Bil sem pripravljen na še en županski mandat, čeprav sem bil na sendvičih vsak dan. Sem pa pripravljen na podjetniško prihodnost, kot znam. Prepričan sem, da bom uspešen, nameravamo na novo zaposliti kar nekaj ljudi. Energije imam dovolj," je še dodal.

Koper je po njegovi oceni sicer razdeljen na pol, volitve pa se niso izšle v njegovo korist tudi zaradi medijev, ki da so "peljali mantro" njegovih protikandidatov.

Ob tem je bil kritičen do obljub protikandidatov, na primer o ureditvi kanalizacije v zaledju Kopra, kar da ni izvedljivo čez noč, kot so obljubljali, in da se bodo zdaj znašli pred obvezo izpolnitve te obljube.

Posvaril pa je tudi pred možnostjo novih referendumov za odcepite od Mestne občine Koper, kajti po njegovih navedbah bo "težko držati mesto in podeželje skupaj". "Naša občina je neustavna in lahko pride do tega," je še dodal.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.