Zato mu je Leben prepustil lastno stranko in iz nje celo izstopil

Foto: Anže Petkovšek Robert Golob na novinarski konferenci Gen-I o poslovnih rezultatih leta 2021.
Foto: Anže Petkovšek Robert Golob na novinarski konferenci Gen-I o poslovnih rezultatih leta 2021.
Janša je Goloba oklical za "popravni izpit Zorana Jankovića".
Oglej si celoten članek

Ime stranke bo Gibanje svoboda

Na slovenski politični parket resneje vstopa nova politična stranka. Na kongresu je stranko Z.Dej Jureta Lebna prevzel dosedanji prvi mož Gen- I Robert Golob.
Leben se začasno umika iz politike, njegov Z.Dej pa se bo preimenoval v Gibanje svoboda, je povedal Golob. Kot je pojasnil, želijo s takšnim imenom poudariti svojo drugačnost. Kongres bodo imeli marca, takrat bodo predstavili tudi listo kandidatov za volitve. V ospredju delovanja stranke bo podnebna agenda, ki je po Golobovih besedah "najbolj ključna za prihodnost slovenije in naših otrok", reševanje zdravstvene krize ter reševanje izzivov medgeneracijskega dialoga.

Za podpredsednico stranke so izvolili Urško Klakočar Zupančič, ki je postala širši javnosti pred časom znana po tem, da so ji zaradi zapisov o premierju Janezu Janši v zasebni skupini na družbenem omrežju Facebook odvzeli vodenje oddelka za etažno lastnino na ljubljanskem okrajnem sodišču. Kasneje je zaradi tega vložila tožbo zoper Vinka Gorenaka. Več o tem na povezavi.

Generalni sekretar stranke bo Matej Arčon, nekdanji novogoriški župan. Za predsednico sveta stranke pa so izglasovali Mirto Koželj.

Leben: Moje tri punce me v tem trenutku potrebujejo vsaj toliko kot ta država potrebuje Goloba

"Politika ni umetnost enega človeka in prav gotovo Stranka zelenih dejanj ni stranka enega človeka. S tem v mislih sem miren podal odstopno izjavo z mesta predsednika stranke. Moje tri punce, na čelu z Haio, enoletno punčko iz Sierra Leone, ki sem ji konec 2021 postal oče, me v tem trenutku potrebujejo vsaj toliko kot ta država potrebuje dr. Goloba," je Leben na svoji spletni strani pojasnil, zakaj se je umaknil iz stranke, ki jo je sam ustanovil.

Poudaril je, da je večina članov stranke uspešnih gospodarstvenikov, nevladnikov in mladih posameznikov. "Ponosen sem na to in še bolj sem ponosen, da je potencial naše stranke prepoznal največji izzivalec Janeza Janše in aktualne koalicije zlobe in teme. Dr. Goloba izredno spoštujem in vem, da bodo z njim naša država, naše okolje in naše vrednote v varnih rokah. Pozivam vse, da mu danes izkažete podporo, da nas skupaj povede na odločilne volitve naše generacije. Naša generacija bo tista, ki bo upokojila politiko zlobe in teme," je pozval člane.

Premier in predsednik največje vladne stranke SDS Janez Janša pa je danes ob robu obiska vlade v Posavju komentiral tudi vstop Goloba v politiko. Med drugim je ocenil, da gre "bolj za popravni izpit Zorana Jankovića". Sicer pa "bodo vse povedali volivci," je pristavil.

"Ali če uporabim besede, ki jih je izrekel gospod Golob, po tem, ko jim ni uspelo s kraljico, poskušajo s skakačem in očitno jim zmanjkuje figur na šahovnici," je orisal premier. Dodal pa je še: "Kot kaže, pa je tisti, ki upravlja s šahovnico, dal navodilo".

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 34

  • 09:29 27. Januar 2022.

    In Mojzes bo popeljal ljudstvo v obljubljeno deželo, z oljčno vejico v kljunu

  • 08:38 27. Januar 2022.

    So že zamudili. Levica nadaljuje tradicijo.

  • 08:33 27. Januar 2022.

    Miljonske nagrade, plača 42.000 evrov iz našega elektro denarja. Kupil stranko in z pomočjo mafijskega šefa misli, da bo postal …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.