To je regija, kjer je največ nesreč zaradi alkohola

Foto: PU Novo mesto
Foto: PU Novo mesto
Prometne nesreče z alkoholiziranimi vozniki so praviloma težje.
Oglej si celoten članek

Vožnja pod vplivom alkohola je eden pomembnejših vzrokov za prometne nezgode in predstavlja velik javnozdravstveni problem, saj jemlje življenja in pogosto vodi v invalidnost.

Varna vožnja Popolna treznost 0,0 mg/l za vse voznike?

Najvišji delež nesreč s povzročitelji pod vplivom alkohola je v posavski regiji, najnižji pa v zasavski, kažejo podatki Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Večji delež težjih nesreč

Posebej zaskrbljujoče je tudi, da se prometne nezgode z alkoholiziranimi povzročitelji v primerjavi s prometnimi nezgodami brez udeležbe alkohola v večjem odstotku končajo s težjim, tudi smrtnim izidom, so še opozorili na NIJZ.

Slovenija Koda 69: Bomo kmalu pihali pred vsako vožnjo?

Spodnja tabela prikazuje podatke o povprečnem deležu prometnih nezgod, ki so jih povzročili alkoholizirani udeleženci med letoma 2012 in 2016 po regijah.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 15:02 2. December 2018.

    In šefi Prometne policije v teh Upravah, še zmeraj sedijo v svojih stolčkih ! Se vam ne zdi , da …

  • 16:26 1. December 2018.

    Kake bedarije. Pa kaj nimate več kaj bolj pametnegapisat?

  • 13:28 1. December 2018.

    Naredil bom 86 evrov na uro od doma. Bil sem šokiran, ko je moj sosed rekel, da je povprecje 95 …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.