“To je suspenz demokracije”

Foto: Barbara Milavec
Foto: Barbara Milavec
Koprska opozicija. Nezadovoljna z neodzivnostjo občinske oblasti.
Oglej si celoten članek

Izredno. “V Kopru se dogaja suspenz demokracije; zadnja seja občinskega sveta je bila decembra. Ljudje od nas pričakujejo, da bomo delali,” pravi Franco Juri iz stranke Zares.

Juri in še osem opozicijskih občinskih svetnikov ter predstavnica italijanske narodnosti so se namreč podpisali pod zahtevo za sklic izredne seje občinskega sveta, na kateri bi med drugim obravnavali okoliščine in posledice izgubljene tožbe občine z družbo Kompas MTS in njenega objekta na Lazaretu. Koprčane bo namreč poraz na sodišču stal tri milijone evrov. Razpravljali naj bi tudi o problematiki terminala za razsuti tovor v Luki Koper; s tega se ob burji dviguje prah, ki je po mnenju nekaterih zdravju nevaren.

“Juri in njegov ljubljeni Zares sta Slovenijo na zelo demokratičen način v pičlih treh letih spravila na rob bankrota. Zato seveda komaj čakam, da slišim v živo njegove pametne in inovativne domislice,” odgovarja župan Boris Popovič.

Prvič uspešni

V zadnjih dveh mandatih se je prvič zgodilo, da je opoziciji uspelo zbrati dovolj podpore za izredno sejo; zanjo je sicer treba zbrati vsaj četrtino podpisov (od 33) svetnikov. Z vprašanjem izplena oziroma morebitne nesklepčnosti seje – na tej mora biti vsaj polovica vseh svetnikov – se pobudniki ne ukvarjajo. Poudarjajo le, da jih žalosti, ker se s podporo za razpravo o za občane zelo pomembnih temah niso odzvali v SDS in Desusu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:20 22. Marec 2012.

    Franco Juri iz stranke Zares bi rad kakšno sejnino dobil

  • 10:20 22. Marec 2012.

    Franco Juri iz stranke Zares

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.