To se pa ne zgodi pogosto: Dars presenetil z dobro novico!

Foto: Dars
Foto: Dars
Dars je presenetil: Predor Karavanke je odprt za ves promet v obe smeri.
Oglej si celoten članek

V predoru Karavanke je v četrtek prišlo do poškodbe visokonapetostnega kabla, ki napaja del prezračevalnega sistema na slovenski strani predora Karavanke.

Po ugotovitvi napake so predor iz varnostnih razlogov zaprli, okoli 15. ure pa so skozenj ponovno sprostili promet vozil z največjo dovoljeno maso do 3,5 tone. Tem namreč lahko zagotovijo varno uporabo predora.

Foto: Dars Karavanke, notranjost predora

Delavci pooblaščenega izvajalca Siemens so preučili obseg poškodbe in ocenili, da bo popolna sanacija trajala pet do šest tednov.

"Kljub temu v družbi Dars skupaj z zunanjimi izvajalci aktivno iščemo začasne rešitve, da bi zagotovili nemoten promet skozi predor," so navedli včeraj. Kot kaže, jim je delo odpravo posledic okvare uspelo odpraviti predčasno, saj so Karavanke za ves promet odprli že danes. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:57 17. September 2022.

    Birokratska sodrga zbrana v zloglasnem leglu korupcije, bolj znanem kot DARS, samo zavaja in siri rezimsko propagando. Lahko odprejo se …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.