To slovensko mestece je navdušilo National Geographic

Foto: Profiemdia
Foto: Profiemdia
Svetovno znana revija se je razpisala o slovenskem mestecu.
Oglej si celoten članek

V naslovu in povzetku vabijo k odkrivanju manj poznanega alpskega rajskega mesteca, ki se nahaja med gorskimi vrhovi v severni Sloveniji. 

Gre za Tržič na Gorenjskem, ki ga je v fotografski objektiv skupaj z okolico za revijo ujel slovenski fotograf Ciril Jazbec.

V prispevku pišejo, da so po lokalni legendi nekoč v deželi živeli zmaji. Eden izmed njih se je rodil v gorah in je, ko je zrasel, razpolovili Košuto na polovico. Ljudje so bežali pred skalami, ki so se valile z gore in ko jim je zmanjkalo sape, so se ustavili ter zgradili Tržič. 

Pišejo, da se mestece nahaja med alpskimi vrhovi severne Slovenije v bližini avstrijske meje, kjer je narava del vsakdanjega življenja. Naštevajo gozdove, pašnike in čudovite planinske poti, ki se prepletajo s  tradicionalnimi kmetijami in vasicami. 

Omenjajo še s fosili prekrito, 300 milijonov let staro Dovžanovo sotesko in rdeče strehe v starem delu mesteca.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:20 23. Avgust 2017.

    še ene lepe slikce za revijo, krasno in krasno , revija je zato da gledamo slikce

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.