To so najbolj priljubljena otroška imena v letu 2014

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Starši so največ fantkov poimenovali Luka, Nik in Filip, pri deklicah so najbolj priljubljena imena Eva, Ema in Nika.
Oglej si celoten članek

Seznam stotih najbolj priljubljnih otroški imen si lahko pogledate na tej povezavi.

Najpogostejša imena med prebivalkami Slovenije so sicer Marija, Ana, Maja, med prebivalci pa Franc, Janez in Anton.

V seznamu najpogostejših desetih imen je v zadnjem letu prišlo do spremembe le med ženskimi imeni; na lestvico se je uvrstilo ime Andreja in z nje spodrinilo ime Frančiška. 

Seznam najpogostejših imen med prebivalci, rojenimi do začetka petdesetih let, je bil več desetletij podoben; najpogostejša imena so bila Franc, Jožef, Anton ter Marija, Ana in Jožefa. V petdesetih letih sta med imeni za deklice poleg imena Marija postali popularni tudi imeni Majda in Irena.

V šestdesetih letih je bilo ime Marija zadnjič najpogostejše ime, ki so ga dobile novorojene deklice, ime Ana pa je izginilo z lestvice desetih najbolj modnih. Za takrat rojene fantke sta bili najpogostejši imeni Janez in Jože. 

Po letu 2000 je najpogostejše fantovsko ime Luka, dekliško pa Eva. Za to obdobje so zelo značilna zelo kratka imena (Jan, Nejc, Žan, Nik, Nika, Sara, Ana…). Katera so bila najbolj priljubljena imena in kako se je priljubljenost imen spreminjala v različnih obdobjih, lahko preverite Seznam v interaktivnem iskalniku Imena in rojstni dnevi.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.