To so najlepši brki in brada

Foto: EPA
Foto: EPA
Idilično avstrijsko alpsko vasico Leogang v bližini Salzburga so konec tedna preplavili bradači in brkači z vseh koncev sveta, ki so postavili na ogled svoje okrasje na obrazu. Letos so na svetovnem prvenstvu slavili Američani, ki so zmagali v šestih od skupno 18 kategorij.
Oglej si celoten članek

Svetovnega prvenstva bradačev in brkačev se je udeležilo več kot 350 moških iz 20 držav.

Foto: EPA brki, svetovno prvenstvo Foto: EPA brki, svetovno prvenstvo

 

 

 

 

 

 

 

Strokovna žirija je v soboto med drugim podelila nagrade za najbolj nenavadne, najbolj izvirne ter najdaljše brade oziroma brke.

Foto: EPA brki, svetovno prvenstvo

Pet lovorik, med drugim za naravne brke in najbolj modno brado, so pobrali Nemci, gostitelji Avstrijci so zmagali v štirih kategorijah, Madžar je ubranil naslov iz leta 2013 v kategoriji "brki po madžarsko", Britanec je zmagal z brki po vzoru slikarja Salvadorja Dalija, Francoz pa v kategoriji "delna brada v imperialističnem slogu".

Tekmovanje sicer poteka vsako drugo leto - prihodnje bo leta 2017 v Austinu, prestolnici ameriške zvezne države Teksas.

Foto: EPA brki, svetovno prvenstvo

Foto: EPA brki, svetovno prvenstvo

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.