To so nove cene bencina in dizla

Foto: Profimedia Bencinska črpalka
Tako bencin kot dizel sta se pocenila.
Oglej si celoten članek

Novi ceni, ki začneta veljati jutri, sta 1,277 evra za liter 95-oktanskega bencina in 1,215 evra za liter dizla. Obe gorivi sta se pocenili za 5,6 centa pri litru, kar pomeni, da bo poln 50-litrski rezervoar 2,80 evra cenejši. 

Trošarine država ni spremenila, tako da je pocenitev le posledica nižje prodajne cene goriva in DDV-ja. 

Dizel ni bil cenejši že od srede januarja. 

Prodajna cena brez dajatev je sicer 51 oziroma 54 centov za liter, pri čemer je prodajna cena dizla višja kot bencina, a je 95-oktanski bencin zaradi dajatev na črpalkah dražji. 

Najvišja dovoljena cena, ki jo določa država, ne velja na avtocestah. 

dezurni@zurnal24.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 15:17 17. Junij 2019.

    Kakor koli pogledam zopet je v Avstriji liter nafte cenejši za 10 centov!! In računsko sodišče je ugotopvilo,da imajo ministri …

  • 15:02 17. Junij 2019.

    Gore -dole ,gore -dole .......norčevanje iz ljudi .

  • 14:53 17. Junij 2019.

    Hvala saj nekje gredo cene dol.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.